LPS vs PEPO • Rekraketer
Annons
Speltips
Kakkonen

LPS vs PEPO

LPS är jumbolaget som fortfarande jagar sin första poäng för säsongen. PEPO leder ligan och ser en möjlighet att skapa tryck nedåt i tabellen.

Avspark: 20 jun 00.00
Annons

LPS har fått en helt bedrövlig start på årets säsong i den finska tredjedivisionen och står utan poäng så här långt. Klubben har hål i defensiven och saknar offensiv kraft för att över huvud taget kunna utmana övriga lag i tabellen. PEPO leder serien för tillfället och har inte förlorat en enda match hittills. För att hålla ställningarna och utöka luckan i toppen av tabellen behöver bortalaget en seger mot ett jumbolag som redan nu har hela elva (ointagliga?) poäng upp till säker mark.

Hemmalag

LPS är rejält akterseglade i Kakkonen och ser redan nu ut att missa nytt kontrakt. Ett brutalt trendbrott och en i det närmaste mirakulös vändning vad gäller form behövs för att klubben ens ska kunna drömma om ta sig över nedflyttningsstrecket innan säsongen är över. Just nu ligger LPS sist i tabellen på en tolfteplats med 0 poäng (!) på 9 matcher. Laget har åkt på rejäla snytingar i mer eller mindre varenda match. Men framför allt i matcherna mot topplagen har siffrorna runnit iväg (1-4 mot Gnistan, 1-4 mot JIPPO och hela 1-9 mot nuvarande ligatrean Viikingit).

Fem senaste matcherna

Bortalag

PEPO har fått en strålande start på säsongen och har siktet inställt på att bevaka sin topposition i tabellen. För tillfället ligger laget på en förstaplats med 19 inspelade poäng på 9 matcher. PEPO har hittat sitt framgångsrecept genom en solid defensiv och har sett till att hålla undan de jagande lagen (bland annat genom en seger mot ligatvåan och huvudkonkurrenten Gnistan med 3-0 på hemmaplan). Klubben ser en möjlighet att rycka i tabellen och kliver in i matchen mot LPS med gott självförtroende efter att ha plockat poäng i varenda match så här långt.

Fem senaste matcherna

Statistik

LPS har förlorat alla matcher hittills under säsongen och släppt in minst två mål i de fyra senaste hemmamatcherna. PEPO har nätat i alla lagets matcher så här långt.

LPS släpper i snitt in 5.75 mål per match.

PEPO har gjort mål i de 9 senaste matcherna.

För LPS har 89 procent av lagets matcher slutat med över 2.5 mål.

PEPO har inte förlorat någon match hittills under säsongen.

Speltips

LPS är ligans absolut sämsta lag vad gäller alltifrån poäng (noll hittills), defensiv (trettiosex insläppta mål) och offensiv (bara sex mål framåt). Samtidigt är seriesuveränerna PEPO det formstarkaste laget för tillfället. Det ska vara klasskillnad mellan lagen och målen bör trilla in för ett bortalag i kanonslag som kan hämta inspiration från topprivalerna som alla gjort mål i både den första och andra halvleken i sina respektive matcher mot LPS. Allting talar för en förkrossande bortaseger. Men med tanke på att PEPO till viss del haft det svårt att ro hem trepoängare på bortagräs hittas ett annat lir. Jag spelar att PEPO gör mål i båda halvlekarna av matchen.

Djävulens advokat

LPS är förvisso seriens klart sämsta lag med en helt horribel målskillnad nio omgångar in i säsongen. Men samtidigt har PEPO inte övertygat på bortaplan så här långt och är i regel målsnåla framåt. Något som kan leda till antingen ett sent avgörande först i andra halvlek eller att bortalaget helt enkelt ser till att få jobbet gjort i den första halvleken för att luta sig tillbaka och fokusera på defensiven efter halvtid.


Publicerad: 20 juni 2018 klockan 06:53

Speltipset
Tips
PEPO (MBH)
Avspark
20 jun 18.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.53

Odds

Plusmeny
Uruguay vs Saudiarabien
Ö 3.01 000 kr2.05
FC Honka vs SJK
1 (DNB)1 000 kr1.47
Viking vs Florö
X2500 kr4.00

Dela vidare!

Kommentera nedan!