Lugano vs Thun • Rekraketer
Annons
Speltips
Super League

Lugano vs Thun

Lugano krigar i bottenskiktet av tabellen för att undvika nedflyttning. Thun skuggar toppduon och jagar en åtråvärd Champions League-plats.

Avspark: 6 feb 20.00
Annons

Lugano tillhörde bottenskiktet av den schweiziska högstadivisionen i fjol. Även den här säsongen har det gått tungt för laget (med svenske anfallaren Alexander Gerndt i truppen) som nu har sex raka matcher i ligaspelet utan seger varav tre varit förluster. Även Thun hade en tung säsong i fjol med en sjundeplats i tabellen. Men den här upplagan av Super League ser det ljusare ut för klubben som skuggar toppduon i tabellen och har siktet inställt på att sno åt sig en Champions League-plats efter en stabil höst.

Hemmalag

Lugano går mot en riktigt tung säsong efter en besvärlig höst. Laget har bara vunnit fyra matcher totalt så hår långt och är för tillfället inne i en trist svit med sex raka matcher utan seger (senast 0-0 borta mot Zürich) i ligaspelet. Lugano ligger just nu på en åttondeplats i tabellen med 19 poäng på 18 matcher. Med bara två poäng ner till kvalplatsen börjar svängrummet minska för tränaren Fabio Celestinis mannar. Lugano behöver poäng och kan luta sig mot ett fint facit när det kommer till möten med Thun. Lugano har nämligen inte förlorat mot gästerna i någon av de sju senaste matcherna lagen emellan.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Thun stod upp bra under höstdelen av säsongen och skuggar nu toppduon Young Boys och Basel i tabellen. Framför allt har klubben imponerat på hemmaplan den senaste tiden med tre raka segrar (senast 1-0 mot Grasshopper). Upp till andraplatsen är det i dagsläget fem poäng för ett Thun som med 28 inspelade poäng på 18 matcher lagt beslag på tredjeplatsen. Men för att öka trycket på toppkonkurrenterna behöver laget nu växla upp bortaspelet och hitta segrar framöver för att kunna utmana om en Champions League-plats. Thun har gjort i alla (!) ligamatcher så här långt in på säsongen och kommer stärkta till mötet med Lugano med tre ligasegrar på de fem senaste matcherna som gav klubben beskedligt med harmoni innan jul- och nyårsuppehållet.

Fem senaste matcherna

Statistik

Hela tretton (!) av de fjorton senaste matcherna mellan Lugano och Thun har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet mellan lagen slutade 2-1 till ett även då hemmaspelande Lugano.

För Lugano har båda lagen gjort mål i 78 procent av hemmamatcherna i ligan.

Thun har gjort minst 1 mål i de 18 senaste matcherna i ligaspelet.

Lugano har gjort mål i de 8 senaste hemmamatcherna i ligan.

För Thun har båda lagen gjort mål i 78 procent av bortamatcherna i ligan.

Speltips

Lugano har gjort mål i sina åtta senaste hemmamatcher och samtidigt släppt in mål i de sex senaste matcherna på hemmagräs. Thun har hittat nätet i hela arton (!) raka matcher i ligaspelet. Men laget har inte hållit nollan i tre raka matcher på bortaplan. Två lag som krigar i varsin del av tabellen gör upp om viktiga poäng inför fortsättningen av säsongen. Thun ståtar med den tredje bästa målskörden av alla lag i serien (trettiosex strutar hittills). Lugano behöver en seger för att ta fart uppåt i tabellen och lämna bottenstriden. Lagens respektive tabellägen, trenden sett till de senaste ligamatcherna och lagens tidigare möten med varandra (i tretton av fjorton möten har båda lagen nätat) talar för ännu en hård och jämn uppgörelse. Lugano har hittills släppt in mål i 89 procent av ligamatcherna på hemmaplan. Thun har släppt in mål i 78 procent av bortamatcherna. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadio di Cornaredo.

Djävulens advokat

Visserligen pekar historiken lagen emellan och siffrorna hittills den här säsongen för att både Lugano och Thun ska göra mål i matchen på Stadio di Cornaredo. Men samtidigt har bara två av Luganos fyra senaste ligamatcherna resulterat i att båda lagen nätat. För Thun går bara en av de tre senaste matcherna in. Dessutom har ligan haft uppehåll över jul- och nyårshelgen. Något som gör det hela en aning mer osäkert.


Publicerad: 6 februari 2019 klockan 16:46

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
6 feb 20.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.61

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!