Luton Town vs Cardiff City • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Luton Town vs Cardiff City

Ett Luton Town som befinner sig helt under isen behöver knipa en seger för att kunna vända på säsongen. Cardiff City är obesegrat i fyra raka matcher i ligaspelet och vill nu närma sig en plats bland de sex främsta i tabellen.

Avspark: 8 feb 16.00
Annons

Luton Town tog klivet upp från League One inför säsongen. Och visst har det varit en kämpig sejour i den engelska andraligan så här långt för nykomlingen. Med endast sju segrar totalt hittills luktar det onekligen nedflyttning om klubben som är i urusel form och just nu ligger på en tjugofjärdeplats (sist) med bara 24 inspelade poäng på 30 matcher. Med fem förluster på de sex senaste finns det ingenting som talar för att Luton Town plötsligt ska bryta trenden och lyckas stänga luckan upp till Stoke City ovanför strecket som i dagsläget ligger sju poäng före.

Cardiff City har visat sig vara svårslagna i årets upplaga av Championship. Den tidigare Premier League-klubben har bara förlorat sju matcher totalt så här långt in i ligaspelet. Men med hela tretton kryss (!) totalt har Wales-klubben även haft svårt att kriga till sig trepoängare. Oavsett har Cardiff City, som just nu ligger på en tolfteplats med 43 poäng på 30 matcher, bara sju poäng upp till sjätteplatsen i tabellen som innebär kvalspel om en plats i Premier League till nästa säsong. Så visst skulle en seger ge laget (som är obesegrat i fyra raka ligamatcher) viktig energi inför våren.

Luton Town snittar 3.36 mål totalt per hemmamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Cardiff City ligger motsvarande snitt på bortaplan i ligan på hela 3.40 mål per match.
För Luton Town har 6 av de 7 senaste matcherna i ligaspelet slutat med minst tre mål gjorda totalt. För Cardiff City passerar 4 av de 6 senaste ligamatcherna på bortaplan i ligan spelad lina.
Luton Town har släppt in minst 2 mål i de 7 senaste ligamatcherna. Samtidigt har laget gjort mål i de 3 senaste hemmamatcherna i ligan. Cardiff City har gjort minst 1 mål framåt i de 7 senaste ligamatcherna på bortaplan och inte hållit nollan i 5 raka bortamatcher i ligaspelet.
Luton Town har klivit över spelad mållina i hela 86 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills den här säsongen. Cardiff City passerar linan i 67 procent av bortamatcherna i ligan så här långt.

Vi kan nog se fram emot en målstinn uppgörelse på Kenilworth Road. För Luton Town finns inget annat alternativ än att kliva framåt i banan och försöka roffa åt sig tre poäng. Det för att lämna jumboplatsen och ta fart uppåt i tabellen. Men visst är det mycket som talar emot ett plötsligt (mirakulöst?) trendbrott. Luton Town har sämst form av alla lag i serien sett till de åtta senaste matcherna och är samtidigt det lag som släppt in flest mål. Cardiff City är förvisso uppe i fyra raka matcher i ligaspelet utan förlust. Men walesarna är oerhört kryssbetonade och av de nio senaste matcherna i ligan har sex slutat oavgjort. Nu behöver gästerna knipa en seger för att krympa avståndet upp till sjätteplacerade Bristol City och utmana om en Premier League-plats. Här vankas det offensivt lir och mål. De två senaste mötena lagen emellan i närtid (3-0 till Luton Town respektive 2-1 till Cardiff City) har dessutom passerat spelad lina.


Publicerad: 7 februari 2020 klockan 10:06

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
8 feb 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.75

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!