Luton Town vs Charlton Athletic • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Luton Town vs Charlton Athletic

Luton Town behöver ta sig i kragen efter fem raka förluster i ligaspelet. Charlton Athletic har haft problem i ligan senaste tiden efter en imponerade start på hösten.

Avspark: 26 nov 20.45
Annons

Förra säsongen gjorde Luton Town och Charlton Athletic upp i League One. Men inför hösten tog båda klubbarna steget upp till den engelska andraligan. Och visst ser verkligheten ut att ha hunnit ifatt framför allt Luton Town som krigar i bottenträsket efter en minst sagt sval höst.

Hemmalaget är nu uppe i sex raka förluster i ligaspelet (senast 1-2 hemma mot Leeds United) och endast mäktat med totalt tre segrar så här långt. Senast trepoängaren tog laget i mitten av oktober (3-0 hemma mot Bristol City). Just nu ligger Luton Town på en tjugoandraplats (trea från slutet) med bara 14 poäng på 17 matcher. En seger hemma mot Charlton Athletic skulle ta tränare Graeme Jones mannar över strecket och upp till säker mark i tabellen.

Gästerna inledde säsongen urstark och vann fyra av de sex inledande matcherna (övriga två matcher blev kryss) innan raset påbörjades. Sedan mitten av oktober har Charlton Athletic endast plockat en seger (3-0 hemma mot Derby County) och laget sladdar i dagsläget in på en ljummen trettondeplats i tabellen med 23 inspelade poäng på 17 matcher. Med fem raka ligamatcher utan seger i ryggen behöver gästerna nu studsa tillbaka för att inte halka ner ytterligare i tabellen.

För Luton Town har det blivit minst tre mål gjorda i 88 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet. För Charlton Athletic har spelad mållina passerats i 75 procent av lagets bortamatcher i ligan.
Spelet har gått in i de 6 senaste ligamatcherna för Luton Town. För Charlton Athletic har det blivit minst tre mål gjorda totalt i 7 av de 8 senaste bataljerna i ligaspelet.
Båda lagen har nätat i sina 4 respektive hemma- och bortamatcher i ligan. Lagen har även släppt in minst 2 mål i de 5 senaste på hemmaplan (Luton Town) och bortaplan (Charlton Athletic).
De 5 senaste mötena mellan Luton Town och Charlton Athletic har slutat med minst tre mål gjorda. De två senaste matcherna i närtid, förra och förrförra året, slutade 3-1 till Charlton Athletic respektive 2-2.

Allting talar för en böljande tillställning mellan två lag som verkligen är i behov av en trepoängare för att räta upp formen. Framför allt Luton Town behöver kliva framåt i banan för att brynda en megadyster förlussvit och klättra över nedflyttningsstrecket. Kikar vi på båda lagens resultat hittills den här säsongen finns det inte mycket som pekar mot en målsnål drabbning på Kenilworth Road. Hemmalaget kliver över linan i de sex senaste ligamatcherna. Gästerna i sju av de åtta senaste. Och med tanke på lagens kärva formkurvor väntar oss förmodligen öppna spjäll och full fart framåt i en målrik historia i engelska Championship. Full throttle!


Publicerad: 25 november 2019 klockan 14:36

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
26 nov 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!