Luton Town vs Wigan • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Luton Town vs Wigan

Luton Town åkte på en riktig stjärnsmäll borta mot Brentford senast och behöver nu resa sig. Wigan har inte vunnit på sju raka matcher i Championship och befinner sig under nedflyttningsstrecket i tabellen.

Avspark: 7 dec 16.00
Annons

Luton Town har haft en kämpig höst som nykomlingar i den engelska andraligan. Laget har bara vunnit fem matcher totalt och åkte på en riktig brakförlust i den senaste ligaomgången i matchen mot ligasjuan Brentford (0-7) på bortaplan. Nog behöver tränare Graeme Jones mannar studsa tillbaka med besked för att inte självförtroendet ska ta ännu mer stryk. För tillfället ligger Luton Town bara en poäng ovanför nedlyttningsstrecket i tabellen på en tjugoförstaplats med 17 inspelade poäng på 19 matcher. Hemma mot bottenrivalen Wigan krävs poäng för att hemmalaget ska bita sig kvar på säker mark.

Wigan landade på en blygsam artondeplats förra säsongen. Och även den här hösten har det kärvat för den forna Premier League-klubben som nu är uppe i hela sju raka matcher utan seger i andraligan. Bara fyra segrar totalt är facit för laget som nu måste vända trenden för att kunna lämna bottenskiktet i tabellen. Just nu ligger Wigan på en svag tjugoandraplats med 16 poäng på 19 matcher. Men en (efterlängtad) seger borta mot Luton Town skulle ta gästerna över strecket.

För Luton Town har 89 procent av lagets hemmamatcher hittills i ligaspelet passerat spelad mållina. Motsvarande siffra för Wigan på bortaplan i ligan ligger i dagsläget på 60 procent.
I de 8 senaste ligamatcherna för Luton Town har det blivit minst tre mål gjorda totalt. För Wigan har de 6 senaste matcherna i ligan passerat linan.
Luton Town har gjort mål i de 5 senaste hemmamatcherna i ligaspelet. Samtidigt har laget släppt in mål i de 3 senaste på hemmagräs och i de 7 senaste totalt sett. Wigan har nätat i de 3 senaste bortamatcherna och släppt in mål i de 10 senaste på bortaplan.

Två lag som krigar i botten av tabellen möts i vad som förväntas bli en svängig uppgörelse på Kenilworth Road. Trots sviktande formkurvor står det klart att båda lagen bjudit på rejäla svängdörrar under hösten. Luton Town passerar linan i de åtta senaste ligamatcherna och för Wigans del har det blivit minst tre mål gjorda totalt i de sex senaste i ligaspelet. I den här ruggigt viktiga sexpoängsdrabbningen kommer en eventuell segrare se till att skapa lite andrum i bottenskiktet av Championship. Vi kan räkna med ett revanschsuget hemmalag som efter stortorsken mot Brentford senast vill hitta tillbaka till spelet som ledde till seger mot Charlton i omgången dessförinnan. Även gästerna suktar efter en trepoängare för att ta ett kliv över strecket. Full fart framåt.


Publicerad: 4 december 2019 klockan 10:07

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
7 dec 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!