Luzern vs Sion • Rekraketer
Annons
Speltips
Super League

Luzern vs Sion

Luzern jagar Europa-spel och är ute efter revansch för förlusten senast. Sion har fått upp farten på sistone och vill äta sig ikapp topplagen.

Avspark: 13 feb 18.55
Annons

Luzern tog en Europa-plats för tredje säsongen i följd förra året och har även i år siktet inställt på att åtminstone få en chans i Europa League. Efter en trög inledning på säsongen har laget växlat upp senaste tiden och spelat till sig en stabil position i tabellen. Sion missade Europa-spel förra säsongen och är ute efter revansch. Med tre segrar på de fyra senaste i ligaspelet har klubben nu siktet inställt på att utmana topplagen.

Hemmalag

Luzern var ojämna under inledningen av årets säsong i schweiziska Super League. Laget förlorade sina två första matcher och vann bar tre av sina nio första matcher i ligaspelet. Men sedan början av november har klubben bara två förluster och fick en fin avslutning innan jul- och nyårsledigheten med två raka trepoängare (3-2 borta mot Grasshopper och 2-1 mot St. Gallen). Just nu ligger Luzern på en sjätteplats i tabellen med 25 poäng på 19 matcher. Endast målskillnad håller laget borta från en fjärdeplatsen som ger en plats i höstens Europa League-kvalspel. Motivationen och hungern bör därmed vara på topp i ett lag som tagit en plats bland de fyra främst i tre raka säsonger.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Sion fick en tuff början på säsongen med hela sex förluster på de åtta första matcherna i ligan. Men uppryckningen strax innan jul (tre raka segrar) gav klubben något av ett lyft i tabellen. För tillfället ligger Sion sjua i tabellen med 22 inspelade poäng på 19 matcher. En seger borta mot Luzern skulle hålla drömmen om Europa-spel (som laget missade i fjol) fortsatt vid liv. Med tanke på resultaten strax innan nyår (2-2 borta mot Lugano och 1-2 hemma mot ligatvåan Basel) behöver Sion höja sig ett par nivåer och studsa tillbaka för att inte tappa viktig mark i tabellen. En seger skulle inte bara ta laget närmare en Europa-plats utan även ge viktigt självförtroende inför resterande del av säsongen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Sion har vunnit de tre senaste matcherna mot Luzern. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-0 till ett då hemmaspelande Sion.

Luzern har släppt in mål i 100 procent av sina hemmamatcher i ligan.

Sion har gjort mål i 9 raka bortamatcher i ligaspelet.

Luzern har gjort mål i 78 procent av hemmamatcherna i ligan.

Sion har släppt in mål i 100 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Speltips

Luzern har släppt in mål i samtliga hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Men laget har även gjort mål i merparten av matcherna på hemmagräs och nätat i tre raka hemmamatcher. Sion har bara hållit nollan i tre matcher (alla på hemmaplan) den här säsongen. Samtidigt har klubben gjort minst två mål framåt i sina tre senaste matcher på bortaplan i ligan. Två lag som krigar om Europa-platserna i Super League gör om upp viktiga poäng strax under toppstriden. Ett riktigt sexpoängsmöte som förmodligen kommer att bjuda på underhållande, böljande och chansrikt spel. Lagens formläge och målhistorik hittills under säsongen talar för ännu ett målkalas där båda lagen kommer att gå för segern. För hemmalaget går spelet in i 78 procent av hemmamatcherna. För bortalaget går spelet in i 100 procent av matcherna på bortagräs i ligaspelet hittills. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Swissporarena.

Djävulens advokat

Lagens form på hemma- respektive bortaplan den här säsongen talar sitt tydliga språk. Mer eller mindre allting pekar på att både Luzern och Sion kommer att hitta nätet i matchen. Men om vi tittar till lagens inbördes möten är det en annan bild som målar upp sig. I bara två av de fyra senaste matcherna lagen emellan i ligaspelet har både Luzern och Sion nätat. Allra senast lyckades Sion vinna och hålla nollan.


Publicerad: 13 februari 2019 klockan 11:11

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
13 feb 18.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.57

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!