Lyngby vs Silkeborg • Rekraketer
Annons
Speltips
1. Division

Lyngby vs Silkeborg

Lyngby jagar en topplacering i ligatabellen efter en stark period. Silkeborg har siktet inställt på titeln i den danska andradivisionen.

Avspark: 20 mar 19.00
Annons

Både Lyngby och Silkeborg åkte ur den danska högstadivisionen i fjol efter förluster i kvalspelet mot Vendsyssel respektive Esbjerg. Den här säsongen är klubbarna ute efter revansch och ännu finns chansen att båda lagen studsar tillbaka direkt till Superligaen. För Lyngby krävs en ny seger för att närma sig en kvalplats i tabellen. Och Silkeborg kan eventuellt överta serieledningen i händelse av tre poäng.

Hemmalag

Lyngby inledde säsongen svagt med endast tre segrar på de elva första matcherna i ligaspelet. Men under senhösten kom laget i gång och avslutade med en viktig trepoängare mot Roskilde (4-0) innan vinterupphållet. Nu är klubben dessutom obesegrade sedan början av mars och tagit två segrar av tre möjliga när ligaspelet satts i gång igen. För tillfället ligger Lyngby på en sjundeplats med 30 poäng på 22 matcher. Med elva matcher kvar och endast sex poäng upp till trean Næstved kan spelarna hålla drömmen om avancemang vid liv ett bra tag till. En ny seger hemma mot Silkeborg skulle onekligen stärka lagets aktier i jakten på uppflyttning.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Silkeborg startade (precis som Lyngby) säsongen svajigt och förlorade fyra av de sju första matcherna i ligan. Men klubben studsade tillbaka förhållandevis omgående och har sett stabila ut sedan mitten av september. Med bara en förlust på de tio senaste matcherna i ligaspelet ser nu laget ut att vara en het kandidat till titeln i den danska högstadivisionen. Någonting som även skulle innebära att en direktplats tillbaka till Superligaen är säkrad. Just nu ligger Silkeborg på en andraplats med 38 inspelade poäng på 22 matcher. Med tanke på att endast målskillnad skiljer klubben åt från ettan Viborg borde motivationen inte tryta nu när klubben ta ett stort steg mot avancemang vid seger.

Fem senaste matcherna

Statistik

Sex av de sju senaste matcherna mellan Lyngby och Silkeborg har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste möten mellan klubbarna slutade 2-1 till ett för dagen bortaspelande Silkeborg.

Lyngby har gjort mål i 82 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Silkeborg har bara hållit nollan i 18 procent av bortamatcherna i ligan.

Lyngby har gjort minst 1 mål i de 4 senaste hemmamatcherna i ligaspelet.

Silkeborg snittar totalt 2.64 mål totalt per ligamatch på bortaplan.

Speltips

För Lyngby går spelet in i 64 procent av lagets matcher på hemmaplan i ligaspelet. Även för Silkeborg är motsvarande siffra 64 procent för matcherna på bortagräs. Två formstarka lag som gör upp om viktiga poäng (och behöver en seger för att skaffas värdefull skjuts i tabellen) ställs mot varandra i vad som förväntas bli en fartfylld och eldig uppgörelse. Lyngby har gjort mål i fyra raka hemmamatcher i ligaspelet och snittar totalt 3.18 mål per ligamatch på hemmaplan. Samtidigt är Silkeborg obesegrat i de fem senaste ligamatcherna och nosar nu på förstaplatsen när endast målskillnad håller klubben bakom Viborg i toppen av tabellen. Historiskt sett trivs dessutom Lyngby och Silkeborg mot varandra. Sex av de sju senaste matcherna mellan klubbarna har slutat med mål åt båda håll. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Lyngby Stadion.

Djävulens advokat

Visserligen brukar Lyngby och Silkeborg bjuda upp till dans när de möts. Men bara två av Lyngbys fem senaste matcher i ligaspelet har slutat med att båda lagen har gjort mål. För Silkeborg är motsvarande siffra tre av fem. Om inget av lagen riktigt vågar kliva framåt för att riskera en förlust finns en risk att matchbilden blir låst i stället för underhållande.


Publicerad: 20 mars 2019 klockan 17:06

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
20 mar 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.61

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!