Malmö FF vs CFR Cluj • Rekraketer
Annons
Speltips
Champions League

Malmö FF vs CFR Cluj

Malmö FF har stärkt tron på gruppspel efter den oväntade bortavinsten senast. CFR Cluj behöver vända på underläget för att ta sig vidare.

Avspark: 1 aug 00.00
Annons

Malmö FF ligger hopplöst efter i Allsvenskan och fokuserar nu allt hårdare på att lyckas ute i Europa. Efter en oväntad seger på bortaplan senast (då laget även höll nollan) lever nu drömmen om att ånyo ta sig till gruppspelet i Champions League. CRF Cluj nådde inte alls upp till den förväntade nivån i det första mötet lagen emellan och behöver nu få offensiven att klicka för att vända underläget på bortaplan.

Hemmalag

Malmö FF tog ännu en ligatitel i fjol och är den stora dominanten bland de svenska klubbarna sett till de senaste åren. Under årets säsong har det gått betydligt tyngre för skåningarna som just nu ligger på en sjätteplats i tabellen med endast 25 poäng på 16 matcher. Men efter att nye tränaren Uwe Rösler tillträdde har Malmö FF hittat formen och spelet igen. Med en rad spännande nyförvärv och en fin svit i ligaspelet (vinst med 2-1 mot IFK Norrköping senast) har hoppet om ett nytt äventyr ute i Europa stärkts betydligt. Inför mötet med CFR Cluj får hemmalaget eventuellt klara sig utan mittfältaren Oscar Lewicki som fick lämna planen under matchen mot IFK Norrköping.

Fem senaste matcherna

Bortalag

CFR Cluj är helt under isen och sparkade till och med tränaren Edward Iordanescu efter förlustmatchen senast. Den rumänska klubben har dessutom inlett ligasäsongen uruselt och har bara 2 inspelade poäng efter 2 matcher spelade. Framför allt är det offensiven som inte lirar för laget som har förtvivlat svårt att göra mål. Ett rejält trendbrott behövs om CRF Cluj ska ha en möjlighet att skaka om ett harmoniskt hemmalag som verkligen hittat rätt sedan Magnus Pehrson sparkades. Till matchen mot Malmö FF kommer rumänerna med en trupp helt fri från skador och avstängningar. Eventuellt får mittfältaren Alexandru Ioniţă chansen från start efter att ha suttit på bänken i det första mötet.

Fem senaste matcherna

Statistik

Malmö FF är oerhört starka på hemmaplan och har inte förlorat någon av sina sex senaste matcher. Samtidigt har det gått över 200 spelminuter sedan CRF Cluj senast mäktade med att göra mål i en match.

Malmö FF har vunnit 86 procent av matcherna sedan Uwe Rösler tillträdde.

CRF Cluj har bara vunnit 1 av de 5 senaste matcherna.

Malmö FF har gjort mål i 100 procent av sina matcher på hemmaplan.

CRF Cluj snittar bara 0.66 mål framåt per match sett till de sex senaste matcherna.

Speltips

Malmö FF har sannerligen hittat tillbaka till ett vinnande spår efter att nye tränaren Uwe Rösler kommit till klubben och rört om i grytan. Harmonin är total i klubben och efter den viktiga segern mot topprivalen IFK Norrköping i den senaste ligaomgången är moralen på topp hos skåningarna. CRF Cluj är inne i en svacka och får inte alls offensiven att stämma. Med en högklassig hemmapublik i ryggen bör Malmö FF spela av returmötet utan några större problem och samtidigt hålla nere siffrorna. Ett oavgjort resultat räcker för att laget ska ta sig vidare till nästa omgång. Riskminimering och solid defensiv står på agendan. Därför spelas att Malmö FF vinner matchen eller att det blir oavgjort samt att det totalt blir under 2.5 mål gjorda i matchen på Stadion.

Djävulens advokat

CFR Cluj är ett (sett till rankingen) bättre lag än Malmö FF och kan mycket väl prestera bra nu när laget har kniven mot strupen och fått in italienaren Antonio Conceicao som ny tränare . Får bortalaget in ett mål behöver Malmö FF hitta en kvittering och allra helst ett ledningsmål för att känna sig trygga. Hemmalaget måste sätta defensiven för att göra returmötet på Stadion till en lugn historia. Nyckeln är att hålla nollan och inte tillåta rumänerna att föra spelet och sätta tryck på backlinjen.


Publicerad: 1 augusti 2018 klockan 06:36

Speltipset
Tips
1X + U 2.5
Avspark
1 aug 19.15
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.95

Odds

Plusmeny
Qarabag vs KS Kukesi
1 + U 2.52 000 kr2.40
Thor Akureyri vs Njardvik
1500 kr1.40

Dela vidare!

Kommentera nedan!