Manchester United vs Tottenham • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Manchester United vs Tottenham

Manchester United har bara vunnit en av de fyra senaste i ligaspelet och börjar tappa mark i tabellen. Tottenham har fått vind under seglen efter Mourinhos inträde och är nu uppe i tre raka segrar.

Avspark: 4 dec 20.30
Annons

I siktet: en av höstens på förhand hetaste drabbningar i Premier League. I ena ringhörnan hittar vi ett stukat Manchester United som kämpar för att höja formen. Med bara en seger (3-1 hemma mot Brighton) på de fyra senaste i ligaspelet börjar det så sakteliga att blåsa kring tränaren Ole Gunnar Solskjær som nu är pressad ytterligare efter poängtappet mot Aston Villa (2-2) i senaste ligaomgången. För tillfället ligger Manchester United på en blygsam niondeplats med 18 poäng på 14 matcher. Upp till fjärdeplatsen och spel i Champions League är glappet redan åtta poäng stort. Trenden behöver med andra ord vändas omgående.

Tottenham har fått en välbehövlig injektion i form av nye tränaren Joseé Mourinho som tagit tre segrar (senast 3-2 hemma mot Bournemouth) av tre möjliga sedan han tillträdde. Tack vare formhöjningen har Spurs nu klättrat i tabellen och ligger för närvarande på en femteplats med 20 inspelade poäng på 14 matcher. Därmed är ligafyran Chelsea (sex poäng före) inom räckhåll nu när Premier League går in i säsongens mest intensiva skede. Men även om segrarna nu rasslat in för London-klubben är det öppna spjäll även bakåt. Tottenham har släppt in sex mål på de tre senaste matcherna med Mourinho vid rodret.

I 3 av de 4 senaste matcherna mellan Manchester United och Tottenham har spelad mållina passerats. Det senaste mötet lagen emellan i somras slutade 2-1 till Manchester United.
För Tottenham ligger det totala målsnittet på bortaplan i ligaspelet på 3.43 mål per match. Sett till höstens alla bortamatcher har spelad lina passerats i 86 procent av matcherna.
För Manchester United har det blivit minst tre mål gjorda totalt i 4 av de 5 senaste matcherna i ligaspelet. Räknar vi in Europa-spelet har linan passerats i 7 av de 8 senaste matcherna. För Tottenham har 4 av de 5 senaste matcherna slutat med minst tre mål gjorda totalt.
Manchester United har gjort mål i de 7 senaste matcherna på hemmaplan i ligan. Laget har gjort minst 2 mål framåt i de 3 senaste ligamatcherna. Tottenham har nätat i 6 raka ligamatcher och släppt in mål i de 9 senaste i ligan.

Vi kan räkna med upphettat läge när José Mourinho är tillbaka på Old Trafford igen. Portugisen har onekligen fått fart på sitt Spurs efter att han tog över som manager och ser nu en chans att nypa till sin tidigare arbetsgivare genom att plocka hem en ny trepoängare. Men Manchester United är desperata efter en seger för att inte halka nedåt ytterligare i tabellen. Vi kan nog se fram emot böljande och underhållande spel mellan två lag som vill befinna sig högre upp i tabellen än vad de båda för tillfället gör. Resultaten i närtid talar för en målrik historia och kikar vi på lagens interna historik så har tre av de fyra senaste mötena mellan klubbarna klivit över spelad mållina.


Publicerad: 2 december 2019 klockan 11:41

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
4 dec 20.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!