Marocko vs Iran • Rekraketer
Annons
Speltips
Fotbolls-VM

Marocko vs Iran

Marocko vill förlänga sin fina form och inleda fotbolls-VM med en seger. Samtidigt har Iran siktet inställt på att överraska i mästerskapet.

Avspark: 15 jun 00.00
Annons

Marocko deltar i fotbolls-VM för första gången på hela tjugo år och kliver in i turneringen med gott självförtroende efter en lång svit av fina prestationer. Landslaget ser definitivt en möjlighet att ta sig förbi gruppspelet genom att slå sig in mellan toppnationerna Spanien och Portugal. Iran slår ur underläge och förlitar sig på taktisk disciplin och en välregisserad defensiv för att kunna skrälla.

Marocko

Marocko ser fram emot sitt första fotbolls-VM på två decennier och har prickat in formen inför mästerskapet. Landslaget har stått för en rad imponerande insatser i uppladdningsfasen och har framför allt fått fart på offensiven (sex mål på de två senaste matcherna). Ledda av försvarsgeneralen Medhi Benatia, till vardags i Juventus, ser afrikanerna en möjlighet att utmana om en slutspelsplats genom en vinst i inledningsmatchen. I truppen finns bland annat spelfördelaren Hakim Ziyech från Ajax och den lovande Real Madrid-försvararen Achraf Hakimi. Marocko får eventuellt klara sig utan försvararen Nabil Dirar som har en skadekänning i matchen mot Iran.

Fem senaste matcherna

Iran

Iran gick fram som en ångvält i kvalspelet och förlorade inte en enda match. Men motståndarna i kvalet (nationer som Turkmenistan och Guam) ger knappast Marocko skrämselhicka. Klart är att Iran har en djupt rotad spelidé och en välfungerande defensiv som i den offensiva förlängningen förlitar sig på målglada anfallsduon Alireza Jahanbakhsh (vann skytteligan i Holland) och Sardar Azmoun. Inför mötet med Marocko saknas Saeid Ezatolahi på grund av sin avstängning. Veteranen Masoud Shojaei väntas ersätta den unge mittfältaren i centrallåset på mitten.

Fem senaste matcherna

Statistik

Marocko släppte bara in i snitt 0.12 mål per match i kvalspelet. Samtidigt höll Iran nollan i hela 78 procent av sina matcher i kvalet.

Marocko förlorade bara 1 av 8 matcher i kvalspelet.

Iran gick obesegrade genom 18 matcher i VM-kvalet.

Marocko höll nollan i 7 av 8 matcher i kvalspelet.

Iran spelade oavgjort i 33 procent av kvalmatcherna.

Speltips

Marocko har en imponerande svit i ryggen och kommer från två lyckade genrep mot Slovakien och Estland. Nu vill förbundskaptenen Herve Renard bygga på den fina formkurvan genom att inleda med en vinst i gruppspelet. Och med tanke på att motståndarna i gruppen heter Portugal och Spanien behöver båda lagen gå för tre poäng för att ha en chans till avancemang. En böljande match väntas där ett tyngre Marocko med en vassare trupp förmodligen kommer att dra det längsta strået och ta en knapp vinst. Därför spelas 1 (DNB) vilket ger insatsen tillbaka vid oavgjort.

Djävulens advokat

Carlos Queiroz har lett Iran som förbundskapten i sju år och har sannerligen nött in sin spelidé och format ett disciplinerat och taktiskt drillat landslag. Iran är svåra att slå och bjuder sällan in motståndarna när det blåser snålt. Med en starkare trupp än på flera år har Iran möjlighet att skaka om ett på papperet betydligt bättre Marocko och åtminstone klara av ett oavgjort resultat för att inte tappa mark i gruppen redan efter första matchen.


Publicerad: 15 juni 2018 klockan 05:55

Speltipset
Tips
1 (DNB)
Avspark
15 jun 17.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.50

Odds

Plusmeny
TPS vs Lahti
2 (DNB)1 000 kr1.57
Egypten vs Uruguay
2 (AH -1.0)1 000 kr2.07

Dela vidare!

Kommentera nedan!