Marseille vs Salzburg • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

Marseille vs Salzburg

Marseille stod för en stark upphämtning i kvartsfinalspelet och har siktet inställt på final. Salzburg är den stora överraskningen i Europa League.

Avspark: 26 apr 00.00
Annons

Marseille har fått en pånyttfödelse efter sin storsatsning och gör sin bästa säsong i franska Ligue 1 på hela fem år. I Europa League stod fransmännen för en magisk insats i hemmamötet med RB Leipzig (5-2) när de säkrade semifinalplatsen. Salzburg leder ligan i överlägsen stil (elva poäng ner till andraplatsen) och har även fått full utväxling i Europa och iklätt sig rollen som det stora skrällaget. I kvartsfinalen slog de ut italienska jätteklubben Lazio efter en ruggig slutforcering.

Hemmalag

Marseille slutade femma i det inhemska ligaspelet i fjol. Men i år har det gått bättre för den anrika klubben som just nu ligger på en fjärdeplats (bara en poäng upp till tvåan Monaco). Formen är det inget fel på med bara en förlust på de sju senaste matcherna i ligan. Och även i anfallsleden har det släppt där imponerande storsegrar avlöser varandra. Inför mötet med Salzburg saknar Marseille skadade duon Steve Mandanda och Boubacar Kamara. Dessutom är försvararen Hiroki Sakai ett frågetecken.

Bortalag

Salzburg marscherar fram mot ännu en ligatitel och har så pass stor marginal nedåt i tabellen att de kan fokusera helt på att fortsätta sitt segertåg ute i Europa. Laget har bara en förlust (!) på de tjugofem senaste matcherna i ligan och har slagit ut storklubbar som Borussia Dortmund och nämnda Lazio på sin väg till semifinalen i Europa League. Nu vill Salzburg överraska på nytt och ta med sig ett fint bortaresultat inför returen i Österrike nästa vecka. Klubben reser till Frankrike med en helt skade- och avstängningsfri matchtrupp.

Statistik

Marseille har gjort totalt tio mål på sina två senaste hemmamatcher. Salzburg har gjort två mål i var och en av sina tre senaste bortamatcher i Europa League.

Marseille har gjort mål i 94 procent av sina hemmamatcher.

För Salzburg har 5 av de 6 senaste matcherna i Europa slutat med över 2.5 mål gjorda.

Marseille snittar 2.35 mål framåt på hemmaplan.

Salzburg har gjort mål i 80 procent av sina bortamatcher.

Speltips

Marseille trivs hemma på Stade Vélodrome. Fransmännen har bara förlorat två av de tjugoen (!) senaste matcherna på hemmagräs och kliver in i semifinalmötet i kanonform efter storvinsten mot Lille (5-1) i senaste ligaomgången. Regerande ligamästarna Salzburg är i fint slag även denna säsong och har imponerat på bortaplan ute i Europa. Två offensiva och målglada lag med självförtroende gör upp om finalplatsen. Därför spelas att det blir över 2.5 mål i matchen.


Publicerad: 26 april 2018 klockan 06:13

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
26 apr 21.05
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.61

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!