Melbourne City vs Brisbane Roar • Rekraketer
Annons
Speltips
A-League

Melbourne City vs Brisbane Roar

Melbourne City är i fin form och kan närma sig en semifinalplats vid en ny seger. Brisbane Roar är helt under isen och sladdar i tabellen.

Avspark: 10 jan 09.50
Annons

Melbourne City har hittat formen under de senaste veckorna och tagit fyra segrar på de sex senaste. Nu har klubben andraplatsen inom räckhåll och kan haka på serieledarna i händelse av seger. Brisbane Roar har inte vunnit en enda match sedan slutet av november och har ett berg att bestiga för att klättra upp till en slutspelsplats. Laget har sex förluster på sju senaste och ser ut att få kriga i bottenskiktet av tabellen säsongen ut.

Hemmalag

Melbourne City har blandat och gett under säsongen. Men under de senaste veckorna har laget visat fin stabilitet och försvarar nu en svit på fyra raka matcher utan förlust. Just nu ligger klubben (som slutade på en tredjeplats i grundserien i fjol) på en fjärdeplats med 20 poäng på 11 matcher. Upp till ligatvåan och rivalen Melbourne Victory (som dessutom har en match mer spelad) är det endast tre poäng. Så visst ska det finnas gott om hunger hos ett lag som helt klart är fullpumpat av självförtroende efter den senaste tidens framgångar på plan. Tränaren Warren Joyce förfogar över en fulltalig matchtrupp utöver skadade fransosen Florin Berenguer.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Brisbane Roar krigade sig till en sjätteplats i den australienska högstadivisionen förra säsongen. Men den här upplagan av A-League har gått betydligt tyngre för klubben som bara vunnit en enda match hittills i ligaspelet. För tillfället sladdar laget in på en blygsam niondeplats (trea från slutet) med endast 7 inspelade poäng på 12 matcher. Brisbane Roar har förvisso fem poäng ner till jumbon Central Coast Mariners. Men om klubben ska kunna drömma om att nå en slutspelsplats innan grundserien är över behöver interimtränaren Darren Davies verkligen trolla med knäna för att bryta en megatung trend. Inför mötet med Melbourne City saknas skadade trion Brett Holman, Stefan Mauk och Avraam Papadopoulos. Dessutom är Daniel Bowles avstängd.

Fem senaste matcherna

Statistik

I sju av de åtta senaste mötena mellan Melbourne City och Brisbane Roar har det blivit minst två mål gjorda totalt. Melbourne City har vunnit fyra av dessa matcher. Men allra senast vann Brisbane Roar oväntat med 2-0 på hemmagräs.

Melbourne City passerar spelad mållina i 100 procent av hemmamatcherna.

Brisbane Roar har förlorat 6 av de 7 senaste ligamatcherna.

Melbourne City har vunnit 4 av de 6 senaste matcherna i ligan.

Brisbane Roar har släppt in minst 2 mål i sina 7 senaste bortamatcher.

Speltips

Melbourne City är i fint slag inför matchen och har fått vittring på en semifinalplats. Med endast tre poäng upp till andraplatsen ska motivation inte vara ett problem för hemmalaget som vunnit fyra av de sex senaste i ligaspelet och är obesegrade i de fyra senaste på hemmagräs. Brisbane Roar har inte vunnit en enda match på bortagräs i ligaspelet den här säsongen (bara två inspelade poäng) och läcker bakåt med den nästa sämsta defensiven av alla lag i serien med totalt tjugofem insläppta mål totalt. Klubben befinner sig i något av ett ingenmansland med hela tolv poäng upp till en slutspelsplats och har nog redan ställt in sig på nästa säsong. Det mesta talar för att Melbourne City tar en trepoängare mot Brisbane Roar och klättrar i tabellen. Därför spelas att Melbourne City vinner och att det blir minst två mål gjorda totalt i matchen på AAMI Park.

Djävulens advokat

Melbourne City är klara favoriter och bör i de flesta fall avfärda ett fallfärdigt Brisbane Roar. Men i höstens möte klubbarna emellan gick Brisbane Roar vinnande ur striden med en klar (2-0) seger. Och även om den senaste tidens resultat talar för en komfortabel hemmaseger har Brisbane Roar (trots resultat) presterat bättre och bättre. I den senaste matchen mot serieledande Perth Glory ledde till och med laget matchen med 2-0 innan en snöplig utvisning bäddade för en mirakelvändning av ligaettan.


Publicerad: 10 januari 2019 klockan 22:54

Speltipset
Tips
1 + Ö 1.5
Avspark
10 jan 09.50
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.83

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!