Milan vs Juventus • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie A

Milan vs Juventus

Milan har imponerat under säsongen och är obesegrade så här långt in i ligaspelet. Juventus studsade tillbaka efter chockförlusten mot Fiorentina och vann senast.

Avspark: 6 jan 20.45
Annons

Milan har gått från klarhet till klarhet den här säsongen i Serie A och ser ut att vara huvudutmanare om titeln i den italienska högstaligan efter en imponerande förstahalva. Laget, med Zlatan Ibrahimovic i spetsen, har tre raka segrar i ligaspelet. Under hösten och vintern har lag som Inter, Lazio och Napoli besegrats. För tillfället ligger Milan föga förvånande etta i tabellen med 37 inspelade poäng på 15 spelade matcher. Hemmalaget ser en fin möjlighet att trycka till regerande mästarna Juventus genom en ny trepoängare. Senaste mötet lagen emellan vann även Milan med 4-2 efter en sagolik vändning.

Juventus har med klubbens egna mått mätt gått något trögt under hösten. Klubben har redan samlat ihop sex kryss i ligaspelet och åkte för några veckor sedan på en rejäl nit hemma mot Fiorentina som vann med hela 3-0. Juventus studsade i och för sig tillbaka omgående genom att slå Udinese (4-1) i den allra senaste ligaomgången. Men osäkerhet kvarstår kring huruvida Juventus har det som krävs den här säsongen för att ta sitt tionde (!) raka titelguld i Serie A. Klart är att en seger borta mot obesegrade Milan skulle vara ett rejält formbesked för tränare Andre Pirlo och kompani. Juventus ligger just nu på en femteplats med 27 poäng på 14 matcher.

Milan är det lag som tacklar mest av alla i Serie A. Totalsnittet så här långt in på säsongen ligger på hela 17.1 tacklingar per match. Motsvarande snitt för Juventus ligger på 16.5 tacklingar per match.
På hemmaplan i ligaspelet drar Milan på sig i snitt 13.3 frisparkar per match. Juventus motsvarande bortafacit ligger på i snitt 11.1 orsakade frisparkar per match.
Milan snittar 2.14 gula kort per match på hemmaplan i ligan. Juventus snittar 1.71 gula kort per bortamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen.
Milan har dragit på sig flest gula kort i 3 av de 4 senaste matcherna mot Juventus. Det senaste mötet lagen emellan slutade på fyra gula kort för ett även då hemmaspelande Milan och ett gult kort för Juventus.

Milan sprudlar av självförtroende efter en kanonsäsong så här långt. Men nu ställs laget för tuffast tänkbara motstånd när giganterna Juventus gästar serieledarna. De regerande mästarna (nio raka titlar) har inte råd med ytterligare en förlust för att hänga med i tabelltoppen och kommer att trycka på för att hitta en trepoängare mot ett fortsatt skadedrabbat hemmalag. Med tanke på förutsättningarna lutar pendeln åt att det blir en kortfest för ett Milan som på hemmaplan snittar omkring 0.4 kort mer än vad Juventus gör på bortagräs i ligan och står för både fler tacklingar och orsakade frisparkar per match jämfört med gästerna. Därför spelar vi att Milan får flest kort i matchen. Tack vare handikappbroms får vi hela insatsen tillbaka i händelse av att båda lagen stannar på samma antal utdelade kort.


Publicerad: 5 januari 2021 klockan 11:57

Speltipset
Tips
Milan flest kort (AH 0.0)
Avspark
6 jan 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr (2U)

1.90

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!