Mirandes vs Lugo • Rekraketer
Annons
Speltips
Segunda Liga

Mirandes vs Lugo

Mirandes behöver plocka en seger för att kunna ta sig över strecket. Lugo söker efter formen med tre raka matcher i ligan utan seger.

Avspark: 2 okt 19.00
Annons

Mirandes är nykomlingarna som nu krigar för att i första hand säkra kontraktet i Segunda Liga. Lugo landade i mitten av tabellen förra säsongen. Men efter en svajig inledning på hösten ser det ut som om klubben kan få det svettigt i den spanska andradivisionen när nu bottenträsket närmar sig med stormsteg.

Hemmalag

Mirandes säkrade uppflyttning till Segunda Liga förra säsongen efter att ha slutat trea i grundserien och krånglat sig igenom ett långt kvalspel där de till slut vann avgörande dubbelmötet med Atlético Baleares. Den här säsongen får nog klubben primärt rikta in sig på att säkra nytt kontrakt. Och efter inledningen på säsongen ser det helt klart ut som att Mirandes kommer att tillhöra bottenskiktet av tabellen den här säsongen. Just nu ligger klubben på en tjugondeplats (under nedflyttningsstrecket) med 7 poäng på 8 matcher. Med bara en seger hittills (2-1 mot Real Oviedo) behöver nu Mirandes hitta en ny trepoängare för att hämta hem lite självförtroende inför fortsättningen av säsongen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Lugo slutade på en tolfteplats i tabellen förra säsongen. Och efter en svajig inledning på hösten ser det ut som att klubben får vara glada om de landar kring mittenstrecket ännu en gång. Laget har bara vunnit en enda match hittills (2-0 hemma mot Fuenlabrada) och är nu uppe i tre raka ligamatcher utan en seger. För tillfället ligger Lugo på en ljummen sextondeplats i tabellen med 8 inspelade på 8 matcher. En seger borta mot ett minst lika svajigt Mirandes skulle onekligen skänka arbetsro för ett formsvagt bortalag.

Fem senaste matcherna

Statistik

I de fem senaste matcherna mellan Mirandes och Lugo har båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det 2-1 till ett för dagen hemmaspelande Lugo.

Mirandes snittar hela 3.00 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt.

Lugo har hittat nätet i 67 procent av lagets bortamatcher i ligan.

Mirandes har släppt in minst 1 mål i de 8 senaste ligamatcherna.

Lugo har hållit nollan i endast 33 procent av ligamatcherna på bortagräs.

Speltips

För Mirandes har båda lagen gjort mål i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet och i 75 procent av ligamatcherna totalt sett så här långt in på säsongen. För Lugo ligger motsvarande siffra på bortaplan i ligaspelet på 67 procent. Två lag som vill klättra i tabellen möts i vad som förväntas bli en eldig sexpoängsdrabbning. Mirandes ligger under strecket och behöver tre poäng för att lämna bottenstriden. Lugo måste vända en illavarslande trend för att inte halka till ytterligare i tabellen. Även sett till de senaste möten lagen emellan tyder mycket på att det blir en målfest. I de fem senaste matcherna mellan Mirandes och Lugo har nämligen båda lagen hittat nätet. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Estadio Municipal de Anduva.

Djävulens advokat

Även om både Mirandes och Lugo har bjudit på svängdörrar den senaste tiden har det inte rasslat till lika mycket för gästerna. Lugo snittar endast 1.33 mål totalt per bortamatch så här långt in på säsongen. Och med tanke på tabelläget för de båda klubbarna finns en risk att vi får se en avslagen historia på Estadio Municipal de Anduva.


Publicerad: 2 oktober 2019 klockan 08:35

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
2 okt 19.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

2.00

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!