Monaco vs Lyon • Rekraketer
Annons
Speltips
Ligue 1

Monaco vs Lyon

Monaco vill ta revansch efter fjolårets tunga fiaskosäsong i ligaspelet. Lyon har siktet inställt på att utmana om titeln efter fjolårets tredjeplats.

Avspark: 9 aug 20.45
Annons

Monaco såg länge ut att åka ur den franska högstadivisionen förra säsongen. Men till slut säkrade klubben nytt kontrakt med endast två poängs marginal. Den här säsongen är laget ute efter revansch. Lyon knep en tredjeplats förra säsongen och har nu siktet inställt på att minska avståndet till (och förhoppnings utmana) suveränerna PSG.

Hemmalag

För två säsonger sedan slutade Monaco på en andraplats i franska Ligue 1. Det efter att ha vunnit ligan året dessförinnan. Men efter att ha blivit mer eller mindre sönderköpta föll klubben tillbaka monumentalt förra året och fick onekligen kriga för att säkra fortsatt spel i högstadivisionen. Monaco slutade till slut på en sjuttondeplats i tabellen med endast 36 inspelade poäng på 38 matcher. Efter förra årets besvikelse är nu förhoppningen om att kunna studsa tillbaka och få en betydligt mer behaglig resa än förra året. Bland annat Gelson Martins och Benjamin Lecomte har anslutit till truppen nu när musklerna spänns inför en viktig säsong.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Lyon har slutat på en tredjeplats i ligaspelet de två senaste säsongerna. Förra säsongen nådde klubben en poängskörd på 72 poäng på 38 matcher. Nu hoppas den franska storklubben på att ta ett steg närmare titeln och utmana framför allt PSG och Lille (ettan och tvåan förra säsongen) om förstaplatsen i tabellen. Efter en ljummen (men målrik) försäsong behöver nu Sylvinhos mannar växla upp för att kunna ta fart upp mot toppen direkt. Laget har tappat trion Tanguy Ndombélé, Ferland Mendy och Nabil Fekir. Men samtidigt förstärkt leden med Joachim Andersen, Thiago Mendes och Youssouf Koné.

Fem senaste matcherna

Statistik

Tio av de senaste tretton matcherna mellan Monaco och Lyon passerar spelad mållina. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade dock bara 2-0 till ett även då hemmaspelande Monaco.

Monaco släppte in mål i hela 79 procent av lagets matcher i ligaspelet förra säsongen.

Lyon passerade spelad mållina i 68 procent av lagets bortamatcher i ligan i fjol.

Monaco hittade nätet i 68 procent av hemmamatcherna i ligan förra året.

Lyon gjorde mål i 86 procent av lagets ligamatcher den förra säsongen.

Speltips

Monaco ser ut att ha vässat formen i slutskedet av försäsongen och vunnit tre av lagets fyra senaste matcher. För att den här säsongen ska bli en trevligare resa än fjolårsditot behöver klubben definitivt plocka med sig medvinden nu när Lyon står för motståndet. Lagen brukar trivas fint mot varandra och spelad mållina går in i tio av de tretton senaste matcherna mellan lagen. För Lyons del har det blivit över två mål gjorda totalt i alla fem försäsongsmatcher. I fjolårets ligaspel gick dessutom spad mållina in i 68 procent av Lyons bortamatcher i ligan. Två lag som vill starta säsongen på allra bästa sätt möts i vad som förväntas bli en helöppen och underhållande historia med mål i överflöd. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda i matchen på Stade Louis II.

Djävulens advokat

Även om Monaco och Lyon brukar bjuda på målrika historier när lagen möts har hemmalaget stått för en målfattig försäsong. I Monacos fem senaste matcher har det endast blivit maximalt ett mål gjort. Ett tidigt mål behövs för att få fart på matchen.


Publicerad: 9 augusti 2019 klockan 15:44

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
9 aug 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.90

Odds

Plusmeny
Liverpool vs Norwich
T. Pukki Ö 1.5 S1 000 kr2.20
Sparta Rotterdam vs Venlo
BLGM1 000 kr1.61

Dela vidare!

Kommentera nedan!