Mönchengladbach vs Hannover 96 • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Mönchengladbach vs Hannover 96

Mönchengladbach jagar serieledning och behöver krympa avståndet i toppen. För Hannover 96 handlar säsongen om ren överlevnad.

Avspark: 25 nov 00.00
Annons

Mönchengladbach har serieledningen i sikte efter en framgångsrik inledning på säsongen. Klubben har radat upp segrar och fortfarande inte tappat en enda poäng hemma på Borussia-Park så här långt in i ligaspelet. För Hannover 96 ser det betydligt mer kärvt ut efter en trasslig förstadel av säsongen. Med bara två segrar i ligaspelet stundar förmodligen en (ånyo) jobbig bottenstrid för laget.

Hemmalag

Mönchengladbach har höjt sig flera nivåer efter sin mittenplacering i Bundesliga förra året. Säsongen har börjar starkt för klubben som endast har förlorat två matcher (båda på bortaplan) i ligaspelet så här långt. Med fem segrar på de sju senaste har laget tagit en fin position i tabellen och ligger just nu på en tredjeplats med 23 poäng på 11 matcher. För att hänga på serieledande Borussia Dortmund krävs en seger hemma mot Hannover 96. Men allting talar för att den fina formen fortsätter för laget som har siktet inställt på att åtminstone säkra en plats i Champions League inför nästa säsong. I truppen saknas endast skadade försvararen Mamadou Doucouré. Men även defensive mittfältaren Christoph Kramer är ett frågetecken och kan missa matchen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Hannover 96 ser ut att få det kämpigt även i år. Förra säsongen säkrades kontraktet endast med sex poäng. Och även den här hösten har det gått tungt för klubben som inte vunnit en enda match på bortaplan och bara plockat två segrar totalt. För tillfället ligger Hannover 96 på en sextondeplats (kvalplats) i tabellen med endast 9 inspelade poäng på 11 matcher. Vinsten hemma mot Wolfsburg (2-1) senast har möjligtvis högt moralen i truppen. Men det blir svårt att stå emot ett forcerande hemmalag fullpumpat av självförtroende. Gästerna saknar hela fem skadade spelare inför mötet med Mönchengladbach. Försvarstrion Timo Hübers, Edgar Prib och Felipe samt mittfältaren Pirmin Schwegler och Ihlas Bebou (lagets bäste målskytt) missar alla matchen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Mönchengladbach har vunnit sex av de sju senaste matcherna mot Hannover 96. Det senaste mötet lagen emellan slutade 1-0 till ett då bortaspelande Mönchengladbach.

Mönchengladbach snittar hela 2.80 mål framåt per match på hemmaplan i ligan.

Hannover 96 har släppt in minst 2 mål i de 5 senaste bortamatcherna.

Mönchengladbach har vunnit alla sina 5 hemmamatcher hittills i ligaspelet.

För Hannover 96 ligger poängsnittet bara på 0.33 poäng per bortamatch.

Speltips

Mönchengladbach är oerhört starka på hemmagräs och har vunnit alla sina fem hemmamatcher hittills. Laget har inga problem med målskyttet och inte lämnat en enda ligamatch mållösa. Hannover 96 å andra sidan är inne i en svacka (trots hemmaseger mot Wolfsburg senast) och plågas samtidigt av rejäla avbräck i form av tre försvarsspelare och lagets vassaste anfallare Ihlas Bebou. Ett stukat bortalag som även har haft svårt för Mönchengladbach historiskt sett får det svårt att kamma hem någonting på Borussia-Park. Formläge, truppstatus och inbördes historik talar för en ny seger för hemmalaget. Med tanke på det fina målsnittet på hemmagräs spelas att Mönchengladbach vinner med minst två måls marginal mot Hannover 96. I händelse av att hemmalaget bara vinner med uddamålet får vi hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Mönchengladbach har förvisso en vana av att besegra Hannover 96. Men även om formläget är betydligt bättre hos hemmalaget och att truppen inte är lika plågad av skador som hos gästerna har tidigare möten lagen emellan ändå varit rätt tajta uppgörelser. De fyra senaste segrarna för Mönchengladbach mot Hannover 96 har varit med uddamålet. Och med tanke på att bortalaget är stärkta efter en efterlängtad vinst senast blir det onekligen en tuff uppgift för tränare Dieter Heckings mannar.


Publicerad: 25 november 2018 klockan 15:25

Speltipset
Tips
1 (AH -1.0)
Avspark
25 nov 18.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.57

Odds

Plusmeny
Wolverhampton vs Huddersfield
U 2.52 000 kr1.61

Dela vidare!

Kommentera nedan!