Mönchengladbach vs Hertha Berlin • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Mönchengladbach vs Hertha Berlin

Mönchengladbach jagar serieledningen efter en fin svit i ligaspelet. Hertha Berlin söker formen efter bara en seger på de sex senaste.

Avspark: 9 feb 15.30
Annons

Mönchengladbach landade i mitten av Bundesliga i fjol. Men den här säsongen har gått betydligt bättre för klubben som nu blandat sig in i striden om guldet efter en imponerande höst. Framför allt på hemmaplan har Mönchengladbach visat sig vara urstarka så här långt. Hertha Berlin inledde säsongen lovande. Men den senaste tiden har laget åkt på några rejäla vägbulor och således halkat efter topplagen i tabellen.

Hemmalag

Mönchengladbach har gått från klarhet till klarhet den här säsongen och är nu ett utkristalliserat hot för serieledande Borussia Dortmund. Laget har vunnit alla sina hemmamatcher i ligaspelet den här säsongen och har tre raka segrar (senast 2-0 borta mot Schalke 04) i ryggen inför sammandrabbningen med Hertha Berlin. Mönchengladbach ligger just nu på en andraplats i tabellen med 42 poäng på 20 matcher. En seger hemma mot Hertha Berlin innebär att hemmalaget fortsätter att hänga med Borussia Dortmund samtidigt som ligatrean Bayern München fortsatt hålls på avstånd. Tränaren Dieter Hecking förfogar över en fulltalig trupp utöver skadade trion Mamadou Doucouré, Raffael och Keanan Bennetts.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Hertha Berlin inledde säsongen stabilt och vann fyra av de sex första matcherna i ligaspelet. Men den senaste tiden har det gått något tyngre för klubben som sladdat ner till en niondeplats i tabellen med 28 inspelade poäng på 20 matcher. Med bara en seger på de sex senaste pekar formkurvan onekligen nedåt. Inte blir det bättre av ett kärvt truppläge med en stor del av truppen som inte är disponibel. Hela sju spelare är nämligen otillgängliga inför mötet med Mönchengladbach. I matchtruppen saknas skadade Marius Gersbeck, Julius Kade, Derrick Luckassen, Javairo Dilrosun, Mathew Leckie och Arne Maier. Dessutom är Valentino Lazaro avstängd.

Fem senaste matcherna

Statistik

Mönchengladbach har gjort minst två mål framåt i de tre senaste matcherna mot Hertha Berlin. Allra senast slutade det överraskande 4-2 till ett för dagen hemmaspelande Hertha Berlin.

Mönchengladbach har gjort minst 2 mål framåt i sina 9 senaste hemmamatcher.

Hertha Berlin har hållit nollan i bara 30 procent av sina matcher på bortagräs.

Mönchengladbach snittar hela 2.75 mål framåt på hemmaplan i ligaspelet.

Hertha Berlin har släppt in minst 2 mål i 4 av sina 6 senaste ligamatcher.

Speltips

Mönchengladbach passerar linan i alla (!) hemmamatcher i ligaspelet den här säsongen och har bara blivit mållösa i två bortamatcher totalt. Samtidigt har Hertha Berlin släppt in mål i sex raka ligamatcher. I fyra av de sex senaste har klubben dessutom släppt in minst två mål. Med sju poäng upp till serieledande Borussia Dortmund behöver Mönchengladbach en ny seger för att inte tappa mark i toppen av tabellen. Hertha Berlin har endast vunnit tre matcher på bortagräs i ligan den här säsongen varav alla varit mot motstånd på den nedre tabellhalvan. Ett Mönchengladbach i total harmoni och fullpumpat av självförtroende kommer förmodligen att göra processen kort med sina motståndare och sätta fortsatt press på serieledarna i jakten på titeln. Därför spelas att Mönchengladbach gör minst två mål i matchen på Borussia-Park.

Djävulens advokat

Även om Mönchengladbach är urstarka på hemmagräs och kört över alla sina motståndare hittills har Herta Berlin åtminstone i perioder visat sig vara svåra att bryta ner. Får hemmalaget in ett ledningsmål finns det även en risk att Dieter Heckings mannar väljer att backa hemåt för att säkra defensiven och bevaka ledningen i stället för att utöka den.


Publicerad: 9 februari 2019 klockan 11:00

Speltipset
Tips
1 (Ö 1.5)
Avspark
9 feb 15.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.66

Odds

Plusmeny
Fulham vs Manchester United
1 (Ö 10.5 S)1 500 kr1.72
Portimonense vs Rio Ave
BLGM1 500 kr1.66

Dela vidare!

Kommentera nedan!