Morecambe vs Crewe • Rekraketer
Annons
Speltips
League Two

Morecambe vs Crewe

Morecambe krigar för att undvika nedflyttning i engelska League Two. Crewe slåss i toppen av tabellen för att säkra en direktplats till League One.

Avspark: 29 feb 16.00
Annons

Morecambe ser ut att gå en tuff avslutning till mötes i den engelska fjärdedivisionen. Klubben, som landade på en artondeplats förra säsongen, har inte alls fått till det den här säsongen och endast vunnit sju matcher så här långt. Men med bara två förluster på de sju senaste i ligaspelet (allra senast 2-2 borta mot Carlisle United) finns hopp om att lagen kan stå pall för trycket i botten av tabellen och hålla undan för framför allt jagande Macclesfield Town (en poäng bakom) som befinner sig precis under strecket. I dagsläget ligger Morecambe på en tjugoandra plats i tabellen med 31 poäng på 35 matcher.

Crewe tillhörde mittenskiktet av League Two förra säsongen. Men nu ser klubben ut att kunna ta en direktplats till League One om formen håller i sig. Crewe, som är formstarkast av alla lag i serien sett till de åtta senaste, ligger för tillfället tvåa i tabellen med 64 poäng på 34 matcher. Men det finns ingen anledning att bromsa in. Crewe har endast en poäng ner till jagande Exeter City och två poäng ner till Plymouth. Samtidigt ligger serieledande Swindon Town bara två poäng före i tabellen. Crewe har åtminstone vind i seglen och vunnit fem av de sex matcherna i ligaspelet.

Morecambe har hittat nätet i 76 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet. För Crewe ligger motsvarande siffra på bortaplan i ligan på hela 88 procent.
Morecambe har släppt in mål i 82 procent av ligamatcherna på hemmagräs så här långt in på säsongen. Crewe har hållit nollan i endast 12 procent av lagets ligamatcher på bortaplan.
För Morecambes del går spelet in i 65 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet. För Crewes del har båda lagen gjort mål i 81 procent av lagets ligamatcher på bortagräs.
Spelet går in i 8 av de 10 senaste ligamatcherna för Morecambe. För Crewe går spelet in i 12 av de 15 senaste matcherna i ligaspelet.

Två lag som vill åt en seger i varsin del av tabellen gör upp på Globe Arena. Morecambe behöver poäng (allra helst en seger) för att bevaka lagets position i tabellen och hålla sig på rätt sida nedflyttningsstrecket. Samtidigt sitter ett formstarkt Crewe på en möjlighet att överta serieledningen, och koppla ett ännu starkare grepp om avancemanget till League One, i händelse av en ny seger. Klart är att Morecambe trots en usel poängutdelning den här säsongen sitter på förhållandevis fint löd i dosorna. Laget har gjort mål i 76 procent av lagets hemmamatcher och har hittat nätet i de nio senaste matcherna på hemmaplan. Samtidigt har ett formrusigt Crewe lyckats göra mål i de femton (!) senaste ligamatcherna. Men bakåt har ligatvåan haft förtvivlat svårt att hålla tätt. I de sju senaste ligamatcherna på bortaplan, och totalt sett i 88 procent av bortamatcherna, har laget släppt in mål.


Publicerad: 24 februari 2020 klockan 15:38

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
29 feb 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!