Nest-Sotra vs Ålesund • Rekraketer
Annons
Speltips
OBOS-ligaen

Nest-Sotra vs Ålesund

Nest-Sotra krigar på i bottenskiktet av den norska andradivisionen efter en ny formsvacka. Ålesund vill studsa tillbaka efter en snöplig förlust senast.

Avspark: 3 jun 00.00
Annons

Nest-Sotra såg ut att ha krigat sig igenom sin dystra formdipp i norska OBOS-ligaen efter fyra raka matcher utan förlust. Men när klubben ställs mot bra motstånd har de svårt att knipa igen bakåt och två raka förluster inför mötet med serieledarna svider för nykomlingen. Ålesund ser ut att gå mot avancemang efter att ha degraderats i fjol och leder serien efter bara en förlust hittills. Nu möts de båda lagen i en på förhand målglad uppgörelse på lilla Ågotnes Stadion.

Hemmalag

Nest-Sotra är nykomling i den norska andradivisionen och har fått en tuff start på säsongen. Efter en bedrövlig inledning (fyra raka förluster) lyckades laget hitta formen och tog viktiga poäng genom tre segrar mot bottenkollegorna Florø (2-0), Strömmen (2-1) och Levanger (4-1). Men mot tuffare motstånd har Nest-Sotra det svårt och med två raka förluster i ryggen (senast 1-3 mot Tromsdalen) kliver de nu in utan självförtroende i mötet med serieledarna. Just nu ligger laget på en trettondeplats med 10 inspelade poäng på 10 matcher. I matchtruppen saknas skadade försvararen Mads Bjørsvik Songve och avstängde anfallaren Sondre Liseth.

Bortalag

Ålesund har rivstartat säsongen i norska OBOS-ligaen och redan skapat en lucka på fyra poäng ner till tabelltvåan och rivalen Viking. Klubben har 23 poäng på 10 matcher och var obesegrade i ligan fram till den snöpliga hemmaförlusten mot HamKam (1-2) i senaste omgången. Ett revanschsuget bortalag vill studsa tillbaka direkt och återuppta en fin och målrik formkurva. Det för att så snabbt som möjligt säkra en återkomst (laget flyttades ner inför säsongen) till högstadivisionen. Inför bottenmötet med Nest-Sotra saknas skadade kvintetten Daniel Gretarsson, Bjørn Helge Riise, Aron Thrandarson, Torbjørn Agdestein och Jernade Meade.

Statistik

Nest-Sotra har bara vunnit en match på hemmaplan den här säsongen och har svårt att hålla tätt bakåt. Samtidigt har Ålesund gjort mål i nio raka matcher.

Nest-Sotra har inte hållit nollan i en enda hemmamatch.

Ålesund har gjort minst 2 mål i sina 4 senaste bortamatcher.

Nest-Sotra släpper in i snitt 2.00 mål per match på hemmaplan.

Ålesund snittar 2.50 mål framåt per match på bortaplan.

Speltips

Nest-Sotra är seriens sämsta hemmalag och har åkt på rejäla snytingar när de mött lag från den övre halvan av tabellen. Ålesund är det starkaste bortalaget och sitter på den bästa offensiven (tjugotre mål hittills) och finaste formkurvan i ligan. Ett revanschsuget bortalag vill avsluta med en seger innan VM-uppehållet. Ett stukat Nest-Sotra utan momentum kommer inte att ha mycket att sätta emot när ett urstarkt och målglatt Ålesund skruvar upp tempot. Därför spelas att Ålesund gör över 1.5 mål i matchen.


Publicerad: 3 juni 2018 klockan 14:00

Speltipset
Tips
2 (Ö 1.5)
Avspark
3 jun 18.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!