Neuchâtel Xamax vs Basel • Rekraketer
Annons
Speltips
Super League

Neuchâtel Xamax vs Basel

Neuchâtel Xamax behöver en seger för att ta sig upp på säker mark. Basel får fortsätta att försvara sin Champions League-plats i tabellen.

Avspark: 23 feb 19.00
Annons

Neuchâtel Xamax har inte fått någon drömsäsong i den schweiziska högstaligan efter att ha klivit upp från andradivisionen inför säsongen. Laget har bara tagit fyra segrar totalt och krigar nu för att ta sig över kvalstrecket och säkra kontraktet. Basel fick se sig nedpetade från förstaplatsen av Young Boys i fjol och ser ut att missa titeln även i år. Men med en värdefull hemmaseger över Sion senast (1-0) finns fortsatt hopp om att åtminstone behålla greppet om den andra Champions League-platsen i tabellen.

Hemmalag

Neuchâtel Xamax vann Challenge League i fjol och hoppades nog på att få med sig en del medvind in i högstaligan. Men efter en tung start befinner sig klubben för tillfället i ett kärvt läge. Med bara fyra segrar totalt ser det onekligen tufft ut för laget att kunna säkra fortsatt spel i Super League. Men efter att ha tagit två raka trepoängare (2-1 mot Luzern och 1-0 mot bottenkollegan Grasshopper) har truppen fått en behövlig dos självförtroende inför andrahalvan av säsongen. Just nu ligger Neuchâtel Xamax på en niondeplats i tabellen (näst sist) med 19 poäng på 21 matcher. Upp till åttan Lugano (som befinner sig precis ovanför strecket) är det endast fyra poäng.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Basel fick se sin dominans bruten i fjol när Young Boys seglade ikapp och förbi i tabellen och lade beslag på ligatiteln. Den här säsongen var tänkt att gå i revanschens tecken för den schweiziska storklubben. Men efter några onödiga förluster (fyra totalt) och alltför många kryss (sju stycken) har Basel redan halkat efter just Young Boys. Med 37 inspelade poäng på 21 matcher ligger Basel förvisso tvåa tabellen. Men upp till förstaplatsen är det i dagsläget hela nitton (!) poäng. Det verkar inte bättre än att klubben nu får lägga titeldrömmarna åt sidan och i stället inrikta sig på att försvara andraplatsen i tabellen och därmed säkra chans på spel i Champions League till nästa säsong. Med fyra segrar på de fem senaste är Basel på gång och ser nu en fin möjlighet till att öka luckan ned till trean Thun genom en ny seger mot ett svajigt hemmagäng.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fem av de sju senaste mötena mellan Neuchâtel Xamax och Basel har slutat med att båda lagen gjort mål. Den allra senaste matchen lagen emellan slutade oavgjort (1-1).

Neuchâtel Xamax har gjort mål i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Basel har bara hållit nollan i 10 procent av bortamatcherna i ligan hittills.

Neuchâtel Xamax har släppt in mål i 100 procent av hemmamatcherna i ligaspelet.

Basel har gjort mål i 100 procent av bortamatcherna i ligan så här långt.

Speltips

För Neuchâtel Xamax går spelet in i 100 procent (!) av lagets hemmamatcher i ligaspelet den här säsongen. Motsvarande siffra för Basel på bortaplan är 90 procent. Hemmalaget behöver poäng för att kriga sig över kvalstrecket och landa på säker mark i tabellen. Samtidigt har Basel fortfarande alldeles för liten marginal ned till trean Thun för att de ska kunna slappna av. Två lag som trivs mot varandra och sällan lämnar matcher mållösa gör upp om viktiga poäng i den schweiziska högstadivisionen. Neuchâtel Xamax snittar 1.60 mål framåt och 2.40 mål bakåt per hemmamatch. Basel gör i snitt 2.00 mål framåt och släpper in 1.90 mål per bortamatch i ligaspelet. Spelet går även in i fem av de sju senaste lagen emellan. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stade de la Maladière.

Djävulens advokat

Visserligen har både Neuchâtel Xamax och Basel en vana av att göra mål mot varandra. Men Basel har lyckats knipa igen bakåt på sistone och nollat sina motståndare i tre av de fem senaste ligamatcherna. Gästerna är onekligen stärkta efter den viktiga segern hemma mot Sion senast och det finns en risk att ligatvåan kör över sina motståndare som bara lyckats vinna två hemmamatcher i ligaspelet den här säsongen.


Publicerad: 23 februari 2019 klockan 11:48

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
23 feb 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.53

Odds

Plusmeny
Burnley vs Tottenham
C. Eriksen Ö 1.5 S1 500 kr1.57
Plymouth vs Rochdale
BLGM1 500 kr1.57

Dela vidare!

Kommentera nedan!