Newport County vs Forest Green Rovers • Rekraketer
Annons
Speltips
League Two

Newport County vs Forest Green Rovers

Newport County jagar en direktplats till den engelska tredjedivisionen. Forest Green Rovers har fått upp farten och vill ta in på toppen.

Avspark: 26 dec 00.00
Annons

Newport County inledde ligasäsongen starkt. Men efter några kärva veckor har klubben tappat mark i den engelska fjärdedivisionen och behöver nu höja sig på hemmaplan för att studsa tillbaka in i toppstriden. Forest Green Rovers har hittat formen senaste tiden och marscherar fram i tabellen. En direktplats till League One närmar sig med stormsteg.

Hemmalag

Newport County stod för en stark inledning på hösten med fem segrar på de sju första matcherna i ligaspelet. Men sedan oktober månad har laget bara två segrar och behöver nu växla upp för att haka på lagen i toppen av tabellen. För tillfället ligger Newport County på en åttondeplats i tabellen med 35 poäng på 22 matcher. En seger på hemmagräs skulle onekligen höja moralen i truppen och skänka lite hopp inför fortsättningen av säsongen. Newport County har gjort mål i 90 procent av sina hemmamatcher i ligaspelet så här långt. Men samtidigt har laget släppt in mål i hela 70 procent av matcherna på hemmaplan. Inför matchen mot Forest Green Rovers saknas eventuellt Keanu Marsh-Brown, Tyler Forbes, Andrew Crofts och Michael Flynn.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Forest Green Rovers är fullpumpat med självförtroende efter en fin period i ligaspelet. Laget har vunnit tre av sina fyra senaste och siktet är nu inställt på att klättra ytterligare i tabellen och jaga ikapp avståndet upp till lagen som innehar de tre direktplatserna till League One. Forest Green Rovers ligger just nu på en sjundeplats med 36 inspelade poäng på 22 matcher. Laget är det bästa bortalaget i hela serien (poängsnittet ligger på hela 1.91 poäng per bortamatch) och har gjort mål i alla bortamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Inför mötet med Newport County förfogar tränaren Mark Cooper över en fulltalig trupp utan avstängde försvararen Paul Digby.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fem av de sju senaste matcherna mellan Newport County och Forest Green Rovers passerar spelad mållina. Det senaste mötet lagen emellan på Newport Countys hemmaplan slutade hela 3-3.

Newport County snittar hela 3.60 mål totalt per hemmamatch i ligan.

För Forest Green Rovers passerar 73 procent av bortamatcherna spelad lina.

Newport County har gjort minst 1 mål i de 14 senaste ligamatcherna.

Forest Green Rovers snittar 1.91 mål framåt per bortamatch i ligaspelet.

Speltips

Newport County är under isen och har inte alls kommit upp till samma nivå som i inledningen av säsongen. Forest Green Rovers är seriens vassaste bortalag och har vunnit tre av de fyra senaste matcherna i ligaspelet. Klart är att båda lagen både gör och släpper in mål. Fem av de sju senaste mötena mellan lagen passerar linan. För Forest Green Rovers har fyra av de fem senaste i ligan slutat med minst tre mål gjorda totalt. Samtidigt ståtar Newport County med den fjärde bästa offensiven av alla lag i League Two (totalt 34 mål framåt hittills) och måste kliva framåt för att hitta en ny, efterlängtad seger. Allting talar för en underhållande sammandrabbning mellan två lag som behöver poäng för att haka på toppstriden och de åtråvärda platserna för avancemang till League One. Därför spelas att det blir över två mål gjorda totalt i matchen på Rodney Parade.

Djävulens advokat

Även om förutsättningarna talar för en målrik uppgörelse på Rodney Parade har bara tre av de fem senaste för Newport County passerat spelad mållina. Forest Green Rovers är förvisso ligans starkaste bortalag och är i fin form. Men ett Newport County som bara vunnit två av de nio senaste matcherna behöver framför allt täppa igen bakåt för att stabilisera läget och hoppa tillbaka in i toppenstriden. Om hemmalaget kniper igen för att hålla ett oavgjort resultat mot gästande tabellsjuan finns det en risk för att matchen blir till ett chansfattigt och låst ställningskrig i stället för ett böljande målkalas.


Publicerad: 26 december 2018 klockan 09:38

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
26 dec 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

2.00

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!