Newport vs Exeter City • Rekraketer
Annons
Speltips
League Two

Newport vs Exeter City

Newport leder League Two och ser chansen att dryga ut luckan ner till jagande Forest Green Rovers. Exeter City har två raka kryss och behöver en seger för att hålla undan i tabellen.

Avspark: 29 dec 20.00
Annons

Newport har kopplat greppet om League Two efter en fin höst. Laget har bara förlorat fyra matcher så här långt in på säsongen och leder därmed tabellen med 38 inspelade poäng på 20 matcher. Men med fyra raka matcher i ligan utan seger (senast 1-1 borta mot Crawley Town) behöver Newport nu hitta tillbaka till höstens form för att inte tappa mark och bli förbisprungna av jagande Forest Green Rovers och Carlisle United som ligger en respektive två poäng bakom. Men med mål i 20 raka ligamatcher och två segrar på de fyra senaste på hemmagräs finns hopp om att en trepoängare ska kunna kammas hem mot ett småsvajigt Exeter City.

Exeter City har blandat och gett under säsongen. Klubben, som just nu ligger på en sjundeplats med 31 poäng på 19 matcher, har för tillfället två raka matcher utan seger (allra senast 1-1 hemma mot ligatvåan Forest Green Rovers) och skulle må bra av en trepoängare för att haka på resten av topplagen i League Two och samtidigt hålla undan för lagen som jagar underifrån. Exeter City kan i alla fall luta sig mot ett fint målfacit och sitter på nog med eldkraft för att kunna skaka om serieledarna och göra uppgörelsen på Rodney Parade till en rejäl strid om poängen.

Newport snittar totalt 2.78 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Exeter City ligger det totala målsnittet på bortagräs i ligan på hela 3.78 mål per match.
Newport har hittat nätet i alla ligamatcher den här säsongen (20 matcher) och samtidigt hållit nollan i endast 22 procent av hemmamatcherna. Samtidigt har Exeter City nätat i 89 procent av bortamatcherna i ligaspelet och gjort minst 2 mål framåt i de 4 senaste ligamatcherna på bortagräs.
För Newport går spelet in i de 2 senaste hemmamatcherna i ligan och i 3 av de 6 senaste totalt sett. Exeter City kliver över linan i de 4 senaste ligamatcherna på bortaplan.
Exeter City ståtar med ligans vassaste och mest målrika offensiv. Det med totalt 40 mål framåt på 19 spelade matcher. Newport har gjort minst 2 mål framåt i de 2 senaste ligamatcherna på hemmagräs.

Exeter City är seriens vassaste lag rent offensivt (snittar 2.11 mål framåt per match) och har gjort minst två mål framåt i de fyra senaste ligamatcherna på bortaplan. Samtidigt har serieledande Newport hittat nätet i alla tjugo matcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Efter fyra raka matcher utan seger finns det gott om revanschlusta hos serieledarna som nu måste börja hitta poäng för att inte förlora förstaplatsen. Vi kan räkna med ett hemmalag som forcerar framåt samtidigt som vi har ett Exeter City som bara lämnat planen mållösa i 11 procent av ligamatcherna hittills den här hösten och vintern. Och även om inbördes möten lagen emellan pekar mot en snål tillställning (endast en av de sex senaste matcherna mellan lagen passerar linan) talar förutsättningarna för en helt annan uppgörelse den här gången. Full fart framåt från båda håll är att vänta. Därför liras att båda lagen gör mål och att det blir minst tre mål gjorda totalt i mötet på Rodney Parade.


Publicerad: 29 december 2020 klockan 09:55

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
29 dec 20.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr (3U)

2.15

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!