Norge vs Cypern • Rekraketer
Annons
Speltips
Nations League

Norge vs Cypern

Norge har vunnit fyra raka matcher och siktet är nu inställt på att ta sig till fotbolls-EM. Cypern ser en möjlighet att norpa poäng på bortagräs.

Avspark: 6 sep 00.00
Annons

Norge fick en flygande start på året genom hemmavinsten mot Australien (4-1) och har radat upp tre raka segrar efter den utklassningen. I jakten på en biljett till fotbolls-EM har norrmännen gått från klarhet till klarhet med svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck vid rodret. Cypern är en riktig blåbärsnation som aldrig tagit sig hela vägen till ett mästerskap och förlorat sex av de sju senaste landskamperna.

Hemmalag

Norge har verkligen rosat marknaden hittills under året. Fyra raka vinster mot bland annat VM-nationerna Australien, Island och Panama har gett norrmännen hopp om att kunna spela till sig en plats i nästa fotbolls-EM som avgörs om två år. Förbundskapten Lagerbäck verkar onekligen ha fått fart på sin landslagstrupp som nu ser UEFA Nations League som en skarp möjlighet att hitta en väg till mästerskapet. En seger i premiäromgången skulle ge laget bra skjuts inför matcherna mot gruppkollegorna Bulgarien och Slovenien. I det senaste VM-kvalet slutade Norge på en fjärdeplats i sin grupp (som Tyskland vann) med 13 poäng på 10 matcher. Mot Cypern får norrmännen klara sig utan försvararen och utlandsproffset Haitam Aleesami.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Cypern har aldrig tagit sig till ett större mästerskap i fotboll och närmar sig knappast en plats i fotbollens finrum. I det senaste VM-kvalet landade cyprioterna till slut på en femteplats i sin grupp med 10 inspelade poäng på 13 matcher. UEFA Nations League må (äntligen) vara en reell chans för Cypern att ta sig till ett första mästerskap. Men förbundskaptenen Ran Ben Shimon måste sannerligen trolla med knäna för att lyckas slå ut Norge, Bulgarien eller Slovenien. Ett bortasvagt landslag har inte mycket att hämta mot heltaggade norrmän som spelar inför hemmapublik. Inför mötet med Norge saknas dessutom rutinerade anfallaren Demetris Christofi i truppen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Norge har vunnit alla nio tidigare matcher mot Cypern. Senaste mötet lagen emellan för fem år sedan slutade 2-0 till även då hemmaspelande norrmän.

Norge snittar 2.66 mål framåt per match mot Cypern historiskt sett.

Cypern har inte vunnit någon av sina 7 senaste matcher.

Norge har vunnit sina 4 senaste matcher.

Cypern har inte gjort mål i 4 av sina 5 senaste bortamatcher.

Speltips

Norska landslaget är fyllt av självförtroende efter ett strålande fotbollsår så här långt. Nu vill norrmännen sätta ner foten direkt i UEFA Nations League för att redan nu ta ett steg mot fotbolls-EM. Med meriterade Premier League-anfallaren Joshua King i spetsen finns alla möjligheter för Norge att ta sig till sitt första mästerskap på hela arton år. Formläge, hemmafördelen och kvalitetsskillnaden mellan ländernas trupper talar för en tämligen komfortabel hemmaseger mot ett lag som bara lyckats undvika förlust i en (!) av landets elva senaste landskamper på bortagräs. Full fart framåt för hemmalaget gäller på Ullevaal Stadion. Därför spelas att Norge vinner med två måls marginal. I händelse av att Norge bara vinner med uddamålet får vi insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Inget av landslagen har spelat en match sedan i våras. Så även om förutsättningarna talar för en utklassning av ett (åtminstone tidigare) formstarkt Norge kan avsaknaden av samspel och matchande i närtid leda till att det dröjer alltför länge innan matchen verkligen kommer i gång på allvar och målen trillar in. Många av spelarna i båda lagen har även kommit i gång med sina säsonger först under de senaste veckorna. Vilket kan leda till en trög och svårflörtad historia på Ullevaal Stadion som riskerar att svepa undan den förhandstippade urladdningen från hemmalaget.


Publicerad: 6 september 2018 klockan 11:47

Speltipset
Tips
1 (AH -1.0)
Avspark
6 sep 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.67

Odds

Plusmeny
Österrike vs Sverige
1 (AH 0.0)500 kr1.52
Tyskland vs Frankrike
X21 000 kr1.67

Dela vidare!

Kommentera nedan!