Northampton vs Leyton Orient • Rekraketer
Annons
Speltips
League Two

Northampton vs Leyton Orient

Northampton vill haka på topplagen i League Two genom en seger. Leyton Orient behöver lyfta i tabellen för att undvika strecket.

Avspark: 5 okt 16.00
Annons

Northampton landade på den undre tabellhalvan förra säsongen i League Two. Även i år ser klubben (som har två raka kryss) ut att få nöja sig med en mittenplacering om inte segrarna börjar att komma. Leyton Orient är nykomlingar i den engelska fjärdedivisionen och har fått en tuff start på säsongen med endast två segrar hittills.

Hemmalag

Northampton slutade på en femtondeplats i tabellen förra säsongen. Även den här hösten har varit upp och ner för klubben som inte riktigt hittat någon segersvit att luta sig emot inledningsvis. För tillfället ligger Northampton på en trettondeplats i tabellen med 15 poäng på 11 matcher. Med två raka kryss i ligaspelet (2-2 mot Morecambe och 2-2 mot Crawley Town) behöver nu hemmalaget hitta en seger för att ta rygg på topplagen och hålla drömmen om avancemang till League One vid liv.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Leyton Orient har fått en kämpig start som nykomlingar i League Two. Laget vann visserligen premiären mot Cheltenham (1-0) på hemmaplan. Men sedan dess har det gått betydligt tyngre för klubben som nu har hela sju raka matcher i ligaspelet utan seger. Just nu ligger Leyton Orient på en tjugoförstaplats i tabellen med endast 10 inspelade poäng på 11 matcher. Nu behöver trenden vändas om nykomlingarna inte ska halka under nedflyttningsstrecket när Morecambe, Scunthorpe och Stevenage jagar.

Fem senaste matcherna

Statistik

För Northampton ligger det totala målsnittet på hemmaplan i ligaspelet på 2.80 mål per match. Motsvarande siffra för Leyton Orient på bortaplan i ligan ligger på hela 3.40 mål per match.

Northampton har gjort minst 2 mål framåt i de 2 senaste hemmamatcherna i ligan.

Leyton Orient har hållit nollan i endast 18 procent av ligamatcherna hittills.

Northampton har släppt in mål i 80 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Leyton Orient har gjort minst 1 mål framåt i de 8 senaste ligamatcherna.

Speltips

För Northampton har spelet gått in 60 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Leyton Orient ligger motsvarande siffra på bortagräs i ligan på 80 procent. Northampton är starka på hemmagräs och har gjort minst två mål framåt i de tre senaste ligamatcherna på hemmaplan. Samtidigt har Leyton Orient trots en oroväckande formkurva hittat nätet i åtta raka ligamatcher. Det att ställa mot Northamptons minst sagt svajiga defensiv. Laget har bara hållit nollan i var femte hemmamatch hittills och har problem med att spika igen. Vi kan se fram emot en frejdig duell mellan ett lag som vill ta rygg på toppen och ett som vill lämna bottenträsket. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på PTS Academy Stadium.

Djävulens advokat

I bara en av de fem senaste matcherna mellan Northampton och Leyton Orient har båda lagen gjort mål. Och frågan är om gästerna (som inte vunnit på sju raka matcher i ligaspelet) har någonting att sätta emot ett hemmastarkt och revanschsuget Northampton. Gör hemmalaget mål finns en risk att luften går ur matchen.


Publicerad: 5 oktober 2019 klockan 11:28

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
5 okt 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.66

Odds

Plusmeny
Accrington Stanley vs Oxford United
BLGM1 000 kr1.61
East Fife vs Stranraer
BLGM1000 kr1.53

Dela vidare!

Kommentera nedan!