Norwich vs Hull • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Norwich vs Hull

Norwich behöver en ny seger för att ta tillbaka serieledningen i tabellen. Hull förlorade i ligaspelet allra senast och har nu fastnat i mittenskiktet.

Avspark: 13 mar 20.45
Annons

Norwich landade i mitten av tabellen i fjol. Men den här säsongen ha klubben siktet inställt på att ta sig tillbaka till Premier League. En ny seger skulle se till att laget återtar förstaplatsen i tabellen. Hull jagar en kvalplats för att drömmen om avancemang ska kunna hållas vid liv säsongen ut. Men efter en besvärlig formdipp (framför allt på bortaplan) ser det allt annat än ljust ut för The Tigers.

Hemmalag

Norwich inledde ligaspelet svagt den här säsongen med endast en seger på de sex första matcherna. Men efter det har The Canaries imponerat och stärkt sina aktier mer och mer ju längre säsongen lidit. Med sex segrar på de sju senaste har Norwich nu ett ypperligt läge att säkra en av de två direktplatserna till Premier League. För tillfället ligger klubben tvåa med 72 poäng på 36 matcher. Men upp till serieledande Leeds (som har en match mer spelad) är det bara en poäng som skiljer. En ny hemmaseger för Norwich skulle därmed sätta laget i förarsätet inför slutspurten av säsongen. Inför mötet med Hull saknas skadade duon Matthew Jarvis och Louis Thompson i matchtruppen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Hull upplevde en besvärlig höst och tog bara två segrar på de fjorton (!) första omgångarna i Championship. Visserligen ryckte laget upp sig under december och januari med bland annat sex raka segrar i ligaspelet. Men de senaste veckorna har varit varit upp och ner för ett Hull som förlorat sina fyra senaste bortamatcher (0-3, 1-5, 0-2 och 0-3) och därmed tappat viktig mark i tabellen. Klubben ligger just nu på en trettondeplats med 50 inspelade poäng på 36 matcher. För att ingjuta nytt hopp i leden behöver trenden brytas. För upp till kvalstrecket är det endast fem poäng. Om Hull hittar tillbaka till formen innan nyår finns alla möjligheter att äta sig ikapp och förbi sjätteplacerade Bristol City. Tränaren Nigel Adkins förfogar över en fulltalig trupp utöver skadade försvararen Ondrej Mazuch.

Fem senaste matcherna

Statistik

Norwich har vunnit fyra av de fem senaste hemmamatcherna i ligaspelet. Hull har förlorat de fyra senaste ligamatcherna på bortaplan. Senaste mötet lagen emellan i höstas slutade 0-0.

Norwich snittar 2.11 mål framåt per ligamatch på hemmaplan.

Hull har släppt in minst 2 mål i sina 5 senaste bortamatcher i ligan.

Norwich har gjort minst 1 mål i de 17 senaste ligamatcherna.

Hull snittar 1.94 insläppta mål per bortmatch i ligan så här långt.

Speltips

Norwich är näst formstarkast av alla lag sett till de åtta senaste i ligaspelet. Laget har vunnit sex av de sju senaste och gjort mål i hela sjutton (!) raka matcher. Samtidigt är det ett stukat Hull som krigar för att kunna arbeta in glappet upp till sjätteplatsen (som ger kvalspel) innan grundserien är över. The Tigers har bara vunnit två av de fem senaste (båda på hemmagräs) och släppt in minst två mål i de fem senaste matcherna på bortaplan i ligaspelet. Efter att Leeds vunnit mot Reading behöver nu Norwich en ny seger för att återta kommandot i tabellen. Tränaren Daniel Farke mer eller mindre kan mönstra ordinarie elva mot Hull. Formläge och hemmafördel talar för en enkel hemmaseger. Därför spelas att Norwich ska vinna med minst två måls marginal. Om Norwich bara vinner med uddamålet får vi hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Även om formkurvorna pekar åt helt olika håll för de två lagen talar inbördes möten klubbarna emellan för en jämn tillställning. Norwich har bara vunnit en av de sex senaste matcherna mot Hull och har aldrig vunnit med mer än ett måls marginal. Om Nigel Adkins mannar kniper igen bakåt finns en risk att hemmalaget (precis som i senaste ligamatchen mot Swansea) får kriga för att ta ledningen i matchen på Carrow Road.


Publicerad: 13 mars 2019 klockan 16:09

Speltipset
Tips
1 (AH -1.0)
Avspark
13 mar 20.45
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
2 500 kr

1.95

Odds

Plusmeny
Bayern München vs Liverpool
1 (Ö 1.5 O)2 500 kr1.72
Bayern München vs Liverpool
Ö 21.5 S2 500 kr2.00

Dela vidare!

Kommentera nedan!