Notodden FK vs Raufoss • Rekraketer
Annons
Speltips
OBOS-ligaen

Notodden FK vs Raufoss

Notodden FK har två raka ligaförluster och behöver studsa tillbaka. Raufoss har fått en ruggigt fin start på säsongen som nykomlingar.

Avspark: 26 maj 18.00
Annons

Notodden FK lyckades klara sig kvar i den norska andradivisionen i fjol efter att ha säkrat kontraktet med tre poängs marginal ned till strecket. Raufoss är nykomlingarna i OBOS-ligaen som inlett positivt så här långt in på säsongen. Med fyra segrar hittills har laget häng på topplagen och en uppflyttningsplats inför fortsättningen.

Hemmalag

Notodden FK hängde kvar i den norska andraligan som nykomlingar förra säsongen. Men marginalen ned till strecket var inte alltför stor och skänkte inget större lugn. Även den här säsongen ser det ut som om klubben får kriga i bottenskiktet. Det efter att ha vunnit endast en match i ligaspelet (2-0 mot Tromsdalen) så här långt. För tillfället ligger Notodden FK på en femtondeplats (näst sist) i tabellen med endast 4 poäng på 8 matcher. Nog krävs det bättring om klubben ska kunna säkra kontraktet ännu en gång. Men med två raka förluster ser det onekligen kärvt ut för ett Notodden FK som nu måste kliva framåt för att hitta en trepoängare och lyfta i tabellen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Raufoss vann den norska tredjedivisionen förra året och har lyckats få med sig medvinden in i andraligan. Efter en överraskande fin start på säsongen med fyra segrar totalt varav tre på de fem senaste har klubben en fin position i tabellen. Just nu ligger Raufoss på en stabil sjätteplats med 13 inspelade poäng på 8 matcher. En ny seger borta mot ett stukat Notodden FK skulle ge välbehövlig skjuts nu när gästerna oväntat nog är med uppe i toppen och svingar vilt mitt i en ny strid om uppflyttning.

Fem senaste matcherna

Statistik

Alla sju tidigare möten mellan Notodden FK och Raufoss har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senaste matchen lagen lagen emellan tidigare under våren slutade 2-2.

Notodden FK har släppt in mål i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Raufoss har gjort 75 procent av alla sina mål i ligaspelet på bortaplan.

Notodden FK har hittat nätet i 67 procent av ligamatcherna på hemmagräs.

Raufoss har släppt in minst 1 mål i de 4 senaste bortamatcherna i ligan.

Speltips

För Notodden FK har spelet gått in i 67 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Raufoss är motsvarande siffra totalt sett 62 procent. Men på bortaplan har båda lagen gjort mål i alla Raufoss matcher i ligan hittills. Ett hemmalag i klar poängnöd efter en stapplande inledning på säsongen behöver studsa tillbaka efter två raka förluster. Men Notodden FK ställs mot svårt motstånd i form av ett bortastarkt Raufoss som två raka matcher på bortagräs och hittat nätet i fyra raka bortamatcher i ligan. Notodden FK har hittat nätet i 67 procent av lagets hemmamatcher och nätat i de tre senaste totalt. Samtidigt har gästande Raufoss inte hållit nollan i en enda bortamatch så här långt in på säsongen. Två lag som brukar bjuda på målkalas och historiskt sett trivs mot varandra gör upp om viktiga poäng i den norska andradivisionen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Idrettsparken.

Djävulens advokat

Visserligen har det sprakat om båda lagens matcher den senaste tiden. Raufoss bjöd till exempel på rejäl underhållning i den senaste förlustmatchen hemma mot Sandnes Ulf (2-5). Men samtidigt är lagens respektive formkurvor osäkra. Vågar de trycka på? Dessutom har spelet gått in i endast två av de fem senaste matcherna för Notodden FK.


Publicerad: 26 maj 2019 klockan 11:28

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
26 maj 18.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.61

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!