Numancia vs Osasuna • Rekraketer
Annons
Speltips
Segunda Liga

Numancia vs Osasuna

Numancia har siktet inställt på att återvända till La Liga efter tio års frånvaro. Osasuna vill studsa upp direkt efter en stark avslutning.

Avspark: 20 maj 00.00
Annons

Numancia har fallit tillbaka i tabellen efter en fin vårperiod och kommer från två raka uddamålsförluster (senast 1-2 mot Lorca). Nu behöver hemmalaget tre poäng för att ta sig tillbaka till en kvalplats och ha fortsatt möjlighet till avancemang till La Liga. Toppjagande Osasuna har rest sig efter fem oavgjorda matcher i rad och har två raka segrar i ryggen (senast 2-1 mot Real Oviedo) inför det viktiga mötet mot Numancia.

Hemmalag

Numancia såg länge ut att gå mot en klar kvalplats i Segunda Liga. Under april tog laget fyra segrar av fem möjliga och befäste sin tabellposition. Men två raka nederlag i slutskedet av säsongen har petat ner laget under kvalstrecket och ett hemmastarkt Numantinos (snitt på 2.26 poäng per match på hemmagräs) behöver en seger för att ta sig tillbaka in i toppstriden med två omgångar kvar. Just nu ligger klubben på en åttondeplats med 61 poäng på 39 matcher. Inför mötet med Osasuna får Numancia klara sig utan skadade försvarstrion Luis Valcarce, Adrián Ripa och Alberto Escassi.

Bortalag

Osasuna åkte ur La Liga i fjol (slutade på en nittondeplats) och vill göra sejouren i den spanska andradivisionen så kort som möjlig. Klubben jagar en kvalplats och ligger just nu på en niondeplats med 60 inspelade poäng på 39 matcher. Los Rojillos är bortastarka och har inte förlorat på bortaplan sedan slutet av februari (0-2 mot Barcelona B). Nu ser de möjligheten att fortsätta den fina trenden och skaka om ett formsvagt Numancia. I truppen saknas skadade vänsterbacken Carlos Clerc och avstängde mittbacken Aridane Hernández. Försvararen Unai Garcia är ett frågetecken.

Statistik

De senaste fem matcherna lagen emellan har slutat med minst två mål gjorda. Det senaste mötet i mitten av december förra året slutade oavgjort (2-2) efter en sen kvittering av Numancia.

Numancia har gjort mål i 89 procent av sina hemmamatcher.

Osasuna är obesegrade i sina 5 senaste bortamatcher.

Numancia snittar totalt 2.18 mål per match på hemmaplan.

Osasuna har gjort mål i 79 procent av sina bortamatcher.

Speltips

Numancia vill ta klivet ut i La Liga för första gången på tio år. Men det är verkligen vinna eller försvinna för båda klubbarna som är mer eller mindre jämbördiga i ligaspelet. Även Osasuna är i behov av tre pinnar för att utmana på allvar om en av kvalplatserna. Ett hett rivalmöte där ligans tredje bästa hemmalag möter ligans näst bästa bortalag. Full fart framåt och två skadeskjutna försvarslinjer talar för målkalas på Nuevo Estadio Los Pajaritos. Därför spelas att det blir över 2.0 mål i matchen. I händelse av att det blir just exakt två mål får vi insatsen tillbaka.


Publicerad: 20 maj 2018 klockan 08:47

Speltipset
Tips
Ö 2.0
Avspark
20 maj 16.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.95

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!