Odd vs Bodø/Glimt • Rekraketer
Annons
Speltips
Eliteserien

Odd vs Bodø/Glimt

Odd går mot en fin säsong och ser ut att utmana om ligatiteln. Ett Bodø/Glimt i form har en gyllene möjlighet att överta serieledningen.

Avspark: 30 aug 19.00
Annons

Odd har onekligen höjt sig efter fjolårets niondeplacering i den norska högstadivisionen. Laget har rusat fram i tabelltoppen och har fortfarande titeln inom räckhåll. Men efter tre raka kryss behövs nu en seger. Även Bodø/Glimt har stått för en urstark säsong och kan nu ta över serieledningen från Molde i händelse av en ny trepoängare.

Hemmalag

Odd inledde säsongen strålande och plockade sju segrar på de nio första omgångarna i ligaspelet. Men nu mot slutet har laget mattats av en del. Bara två segrar på de sju senaste är facit när Odd sladdar in på en tredjeplats i tabellen med 35 poäng på 19 matcher. Men med endast fem poäng upp till serieledande Molde finns fortsatt hopp om att säsongen kan sluta i succé för klubben som slutade nia i tabellen förra året. Mot ett formstarkt Bodø/Glimt krävs en gjuten insats. Men med tre raka i kryss i ryggen finns vissa frågetecken gällande Odd inför slutspurten av Eliteserien.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Bodø/Glimt har rusat fram under säsongen hittills och radat upp fina insatser. Med endast tre förluster totalt är klubben definitivt den största utmanaren till titeln. Med 39 inspelade poäng på 19 matcher är förstaplatsen inom räckhåll. Och med tanke på att ettan Molde har en match mer spelad (och bara ligger en poäng före) har nu Bodø/Glimt en fin möjlighet att studsa upp ett snäpp i tabellen och ta kommandot inför avslutningen av säsongen. Bodø/Glimt har vunnit fem av de sex senaste matcherna i ligaspelet och vill nu ta revansch efter det snöpliga krysset borta mot Sarpsborg 08 i den senaste omgången.

Fem senaste matcherna

Statistik

Spelad mållina har passerats i åtta av de tio senaste matcherna mellan Odd och Bodø/Glimt. Allra senaste mötet lagen emellan slutade 3-0 till ett för dagen hemmaspelande Bodø/Glimt.

Odd har gjort minst 1 mål framåt i de 10 senaste hemmamatcherna i ligaspelet.

Bodø/Glimt har släppt in minst 1 mål i de 9 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Odd har släppt in mål i 70 procent av lagets hemmamatcher i ligan.

Bodø/Glimt snittar hela 4.22 mål totalt per bortamatch i ligaspelet.

Speltips

För Odds del har spelad mållina passerats i 60 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Bodø/Glimt på bortagräs i ligaspelet ligger på 67 procent. Två överraskningslag som utmanar om titeln (!) möts i vad som förväntas bli en fartfylld tillställning. Odd behöver en seger för att studsa tillbaka (tre raka kryss) och krympa avståndet upp till serieledande Molde. Bodø/Glimt kryssade senast och ställer in siktet på en ny trepoängare för att hitta tillbaka till segerformen och överta förstaplatsen i tabellen. Spelet går in i fyra av de fem senaste hemmamatcherna i ligaspelet för Odd. Ett Bodø/Glimt i fin form (krysset senast undantaget) passerar linan i hela åtta av de nio senaste matcherna i ligan. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda totalt i matchen på Skagerak Arena.

Djävulens advokat

Visserligen brukar Odd och Bodø/Glimt bjuda upp till dans när lagen möts. Och ser vi till säsongen hittills har båda lagen skapat målfester på varsin kant. Men med tanke på tabelläget är varenda poäng nu värdefull. Någonting som kan hålla tillbaka offensivlustan och leda till att vi får en låst matchbild utan risktagande.


Publicerad: 30 augusti 2019 klockan 08:06

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
30 aug 19.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Mönchengladbach vs RB Leipzig
Ö 2.51 000 kr1.61
Cardiff City vs Fulham
BLGM1 000 kr1.57

Dela vidare!

Kommentera nedan!