Odd vs Sarpsborg 08 • Rekraketer
Annons
Speltips
Eliteserien

Odd vs Sarpsborg 08

Odd behöver en seger för att försvara tredjeplatsen i tabellen. Sarpsborg 08 har kniven mot strupen i en dramatisk bottenstrid.

Avspark: 22 sep 18.00
Annons

Odd landade i mitten tabellen förra året. Men den här upplagan av den norska högstadivisionen ser klubben ut att kunna slå sig in bland åtminstone de tre främsta och få en chans ute i Europa. Sarpsborg 08 har rasat i tabellen den här säsongen och står nu inför en stenhård slutstrid för att kunna säkra kontraktet.

Hemmalag

Odd går mot en riktig succésäsong efter en helgjuten insats i norska högstaligan. Laget förlorade bara en enda match på de nio första omgångarna i ligaspelet och har trots en viss nedgång i formen fortsatt att utmana om en plats bland de tre främsta i tabellen. Just nu ligger Odd på just en tredjeplats med 38 poäng på 21 matcher. Upp till serieledande Molde är det visserligen åtta poäng i dagsläget. Men en seger hemma mot bottenlaget Sarpsborg 08 skulle åtminstone sätta press på serietvåan Bodø/Glimt som ligger fem poäng före i dagsläget.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Sarpsborg 08 ser ut att få en svettig avslutning på ligaspelet. Laget har inte alls fått till spelet den här säsongen och bara vunnit tre matcher totalt. För tillfället ligger klubben på en fjortondeplats (under kvalstrecket) i tabellen med endast 19 inspelade poäng på 21 matcher. Endast målskillnad håller laget ovanför de två nedflyttningsplatserna med nio matcher kvar av ligaspelet. Tufft läge. Men med segern hemma mot Vålerengen (1-0) har Sarpsborg 08 åtminstone fått en välbehövlig dos självförtroende inför det tuffa bortamötet med serietrean Odd.

Fem senaste matcherna

Statistik

Tre av de fyra senaste matcherna mellan Odd och Sarpsborg 08 har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet mellan lagen slutade dock 2-0 till ett för dagen hemmaspelande Sarpsborg 08.

Odd har hittat nätet i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Sarpsborg 08 har släppt in mål i hela 86 procent av ligamatcherna.

Odd har hållit nollan i endast 27 procent av ligamatcherna på hemmagräs.

Sarpsborg 08 har gjort mål i 80 procent av ligamatcherna på bortaplan.

Speltips

För Odd har spelet gått in i 73 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Sarpsborg 08 på bortaplan i ligan är hela 80 procent. Hemmalaget har hittat nätet i alla elva hemmamatcher i ligan hittills och spelet går in i fem av lagets sex senaste matcher. För Sarpsborg 08 har båda lagen gjort mål i sju av de åtta senaste ligamatcherna. Två lag som krigar i varsin del av tabellen gör upp om viktiga poäng när Eliteserien nu går in i ett spännande slutskede. Allting talar för en sprudlande duell där båda lagen kommer att kliva på framåt i banan för att kunna roffa åt sig tre poäng. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Skagerak Arena.

Djävulens advokat

Visserligen pekar det mesta (om inte allt) på ett målkalas mellan Odd och Sarpsborg 08. Men frågan är om ett formsvagt bortalag har någon som helst möjlighet att stå upp när ett revanschsuget Odd ser en möjlighet att studsa tillbaka in i toppstriden. Sarpsborg 08 har dessutom förlorat sina tre senaste ligamatcher på bortaplan.


Publicerad: 22 september 2019 klockan 08:33

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
22 sep 18.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.75

Odds

Plusmeny
Chelsea vs Liverpool
2500 kr2.10

Dela vidare!

Kommentera nedan!