Örgryte vs Varbergs BOIS • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Örgryte vs Varbergs BOIS

Örgryte behöver en seger för att haka på topplagen i ligatabellen. Varbergs BOIS vill fortsätta den succéartade inledningen på säsongen.

Avspark: 15 maj 19.00
Annons

Örgryte var snubblande nära att nå kvalspel om en plats i Allsvenskan förra säsongen. Men till slut landade göteborgarna två poäng bakom AFC Eskilstuna. Varbergs BOIS säkrade kontraktet efter seger mot Oskarshamns AIK (totalt 6-2) i en kvalduell. Nu leder laget serien efter en imponerande inledning på säsongen.

Hemmalag

Örgryte var länge med i striden om en plats bland de främsta i fjolårsupplagan av Superettan. Men klubben, som tillhörde Allsvenskan senast för tio år sedan, föll på målsnöret när AFC Eskilstuna till slut visade sig vara strået vassare och knep tredjeplatsen. Den här säsongen är laget ute efter revansch. Men efter en fin inledning (tre segrar på de fyra första matcherna) har göteborgarna fallit tillbaka och endast tagit en poäng på de tre senaste. Just nu ligger Örgryte på en sjätteplats med 11 poäng på 7 matcher. En seger hemma mot serieledarna skulle både höja moralen i truppen och se till att laget förmodligen klättrar ett par hak i tabellen och slår sig in bland topplagen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Varbergs BOIS genomled en blytung säsong i fjol och får tacka ett lyckat kvalspel för att kontraktet kunde säkras. Men i år har det gått betydligt bättre för klubben som redan tangerat fjolårssäsongen vad gäller segrar. Trepoängare i varenda match hittills har sett till att Varbergs BOIS lagt vantarna i förstaplatsen med 21 inspelade poäng på 7 matcher. Luckan ned till tvåan Degerfors IF är redan hela åtta poäng. Den urstarka inledningen av säsongen kan få en fin fortsättning om laget (som sprudlar av självförtroende) tar en ny seger och befäster förstaplatsen i tabellen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Förra säsongen gick spelet in i 60 procent av Örgrytes matcher på hemmaplan i ligaspelet. För Varbergs BOIS slutade 67 procent av matcherna på bortaplan i ligan med att båda lagen gjorde mål.

Örgryte har gjort mål i 86 procent av lagets matcher i ligaspelet hittills.

Varbergs BOIS snittar totalt 3.25 mål per bortamatch i ligaspelet så här långt.

Örgryte har släppt in mål i 75 procent av ligamatcherna på hemmaplan.

Varbergs BOIS har hittat nätet i 100 procent av matcherna i ligan.

Speltips

För Örgrytes del har spelet gått in i 71 procent av lagets matcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Varbergs BOIS när det kommer till bortaplan i ligan är 75 procent. Hemmalaget har inte vunnit på tre raka matcher i ligan och behöver nu kriga till sig poäng för att inte tappa fart. Samtidigt har ett Varbergs BOIS fullpumpat med självförtroende vunnit alla (!) sina matcher i ligan så här långt och ser redan ut att ha sågat av resten av lagen efter bara sju omgångar. Full fart framåt lär vara melodin för både lagen när positionerna i tabellen blir allt viktigare inför fortsättningen av säsongen. Örgryte behöver kliva fram för att ta en efterlängtad seger. Varbergs BOIS vill förlänga den fina sviten och dra ifrån i toppen av tabellen. Två segertörstande lag gör upp om poängen i vad som förväntas bli en eldig och fartfylld tillställning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Nya Ullevi.

Djävulens advokat

Visserligen ser säsongens siffror lovande ut för spelet. Men samtidigt har bara två av de sex senaste mötena mellan Örgryte och Varberg BOIS slutat med att båda lagen gjort mål. Lägg till ett urstarkt och formtoppat bortalag som har alla möjligheter att fortsätta överkörningen och slå undan benen på ett mer skakigt och ojämnt hemmalag.


Publicerad: 15 maj 2019 klockan 12:10

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
15 maj 19.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.66

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!