Örgryte vs Värnamo • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Örgryte vs Värnamo

Örgryte marscherar fram med siktet inställt på en återkomst till Allsvenskan. Värnamo kämpar för att undvika bottenträsket.

Avspark: 23 maj 00.00
Annons

Örgryte har exploderat ur startblocken i Superettan och leder serien efter åtta omgångar. Efter den snöpliga bortaförlusten mot Helsingborg senast (0-2) är laget revanschsuget och vill hitta tillbaka till formen med en trepoängare på hemmaplan. Värnamo har inlett säsongen på ett allt annat än imponerande vis och har bara ett lag nedanför sig i tabellen efter sju (!) förluster.

Hemmalag

Örgryte är trots förlusten senast det formstarkaste laget i Superettan. Laget har lagt vantarna på förstaplatsen med 19 poäng på 8 matcher och siktet är inställt på en återkomst till Allsvenskan hela tio år efter den senaste sejouren i högstadivisionen. Örgryte har radat upp vinster hemma (senast övertygande 3-1 mot Gefle) och ser inte ut att ta några fångar på Gamla Ullevi den här säsongen. I matchtruppen mot Värnamo saknas försvararen Hannes Sahlin som utgick på grund av skada i senaste omgången. Mittbacken Anton Lans är tillbaka efter sin avstängning.

Bortalag

Värnamo har varit ett stabilt Superettan-lag de senaste säsongerna (slutade på en sjätteplats i fjol). Men i år går det tyngre för klubben som ligger näst sist i tabellen med endast 5 inspelade poäng på 8 matcher. I senaste omgången blev det en ny förlust (1-3 mot Halmstad) och laget är redan i en mindre kris när tabellen sakta börjar att kavlas ut. Inför matchen mot Örgryte saknas avstängda duon Freddy Winsth och York Rafael. Dessutom är Daniel Ask ett frågetecken på grund av sjukdom.

Statistik

Örgryte är obesegrade på hemmaplan i årets upplaga av Superettan. Värnamo har inte vunnit på bortaplan sedan slutet av oktober (!) förra året.

Örgryte snittar 2.33 mål framåt per match på hemmaplan.

Värnamo har bara 1 vinst på de 8 senaste matcherna.

Örgryte har bara 1 förlust på de 8 senaste matcherna.

Värnamo snittar 0.25 poäng per match på bortaplan.

Speltips

Örgryte var nära att åka ur Superettan i fjol. Men i år har klubben fått rätsida på formen och går fram som en bulldozer i de inledande omgångarna. På hemmaplan är göteborgarna urstarka och laget har bäst offensiv (femton mål hittills) i Superettan. Nu möter de seriens näst sämsta bortalag (endast en inspelad poäng) och kommer med revanschlust efter torsken senast. Därför spelas att Örgryte vinner med två måls marginal. I händelse av att Örgryte bara vinner med uddamålet får vi insatsen tillbaka.


Publicerad: 23 maj 2018 klockan 10:01

Speltipset
Tips
1 (AH -1)
Avspark
23 maj 19.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.95

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!