Orlando City vs Seattle Sounders • Rekraketer
Annons
Speltips
MLS

Orlando City vs Seattle Sounders

Orlando City vill undvika jumboplatsen efter en svag säsong i ligan. Seattle Sounders har siktet inställt på att ta sig till slutspel i MLS.

Avspark: 17 okt 00.00
Annons

Orlando City har sannerligen inte imponerat i årets upplaga av den amerikanska högstadivisionen. Efter bara en seger på de tjugotvå (!) senaste ligamatcherna ser klubben ut att sluta på en sistaplats i Eastern Conference. Seattle Sounders drömmer om en slutspelsplats efter en stark andrahalva av säsongen. Vid seger mot Orlando City klamrar sig gästerna fast ännu hårdare i toppskiktet av Western Conference.

Hemmalag

Orlando City inledde säsongen strålande och radade bland annat upp hela sex segrar under mars och april. Men sedan dess har det gått betydligt tyngre för klubben som nu ser ut att göra en ännu sämre säsong än i fjol när laget slutade näst sist i Eastern Conference. Just nu ligger Orlando City nämligen på en tolfteplats (sist) i tabellen med endast 25 poäng på 31 matcher. På de tjugotvå senaste ligamatcherna har tränare James O’Connors mannar bara tagit en enda seger. Dystert värre. Laget har ingenting kvar att spela för och får i stället inrikta sig på att ladda om batterierna inför nästa år. Inför mötet med Seattle Sounders saknas skadade kvartetten Mason Stajduhar, Pierre Da Silva, Jonathan Spector och Stefano Pinho i truppen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Seattle Sounders gick igenom en tuff inledning på årets säsong i MLS. Laget skrapade bara ihop två segrar på de elva första matcherna och såg länge ut att få en tuff resa genom ligaspelet. Men Seattle Sounders lyckades vända på trenden kvickt och har nu vunnit hela tolv av de sexton senaste matcherna i ligan. Just nu ligger laget på en femteplats i Western Conference med 50 inspelade poäng på 31 matcher. Med tre omgångar kvar och fem poäng ner till sjundeplacerade Los Angeles Galaxy (som har en match mer spelad) kan Seattle Sounders säkra en efterlängtad plats i slutspelet om de lyckas vinna mot Orlando City. En morot om något. Tränaren Brian Schmetzer får förmodligen klara sig utan skadade Jordan Morris, Felix Chenkam, Harry Shipp och Brad Smith i den viktiga matchen mot Orlando City.

Fem senaste matcherna

Statistik

Seattle Sounders har aldrig förlorat mot Orlando City. Senaste mötet lagen emellan förra säsongen slutade 1-1 till ett då hemmaspelande Seattle Sounders efter en sen kvittering på övertid av gästerna.

Orlando City har inte vunnit någon av sina 12 senaste matcher i ligan.

Seattle Sounders är formstarkast i ligan med 18 poäng på de 8 senaste matcherna.

Orlando City har släppt in mål i 93 procent av sina hemmamatcher i ligaspelet.

Seattle Sounders har vunnit 4 av sina 5 senaste bortamatcher i ligan.

Speltips

Orlando City har inte vunnit någon av sina fem senaste hemmamatcher och är dessutom mållösa i de fem senaste ligaomgångarna. Ett stukat hemmalag utan slutspelsmotivation och med en helt lamslagen offensiv har dessutom ingenting att spela för när tabelläget ser ut som det gör. För gästande Seattle Sounders är situationen en helt annan. Laget jagar en plats i slutspelet och behöver en seger för att hålla undan för lagen som kommer underifrån i tabellen. Klubben har hämtat sig efter de tunga förlusterna mot Los Angeles Galaxy (0-3) och Philadelphia Union (0-1) och kommer med två färska storsegrar i ryggen. Motivation och form talar för att Seattle Sounders på nytt tar en komfortabel seger i slutspelsjakten. Men för att säkra upp insatsen spelas Seattle Sounders med handikappet AH (0.0) i matchen på Orlando City Stadium. I händelse av ett oavgjort resultat får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Seattle Sounders har gjort en urstark andradel av säsongen och har bara två förluster på de sexton senaste matcherna. Men det är framför allt på hemmagräs som laget har tagit sina poäng. Klubben gör även betydligt fler mål på hemmaplan jämfört med när de är på resande fot. Orlando City är förvisso inne i en djup svacka och har bara en enda seger sedan början av maj månad. Men med tanke på att pressen ligger på ett slutspelsjagande Seattle Sounders som dessutom förlorat två av de fyra senaste matcherna i ligaspelet finns en liten öppning för skräll på Orlando City Stadium. Hemmalaget har bara hedern att spela för och kan kliva in avslappnade i sammandrabbningen.


Publicerad: 17 oktober 2018 klockan 09:39

Speltipset
Tips
2 (AH 0.0)
Avspark
17 okt 01.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.55

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!