Östers IF vs Varberg • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Östers IF vs Varberg

Östers IF är inne i en formtopp och tar sikte på toppen av tabellen. Varberg krigar på i bottenskiktet för att undvika nedflyttning.

Avspark: 4 aug 00.00
Annons

Östers IF har hittat formen efter en sval inledning på säsongen och kan nu rikta blickarna uppåt i tabellen. En seger mot Varberg skulle stärka lagets hopp om att kunna nå åtminstone en kvalplats innan säsongen är över. Varberg ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket och är i skriande behov av poäng för att kunna säkra nytt kontrakt och fortsatt spel i Superettan även nästa år.

Hemmalag

Östers IF inledde säsongen på ett allt annat än imponerande vis (en seger på de fyra första matcherna) och såg länge ut att förbli i ett ingemansland i mitten av tabellen. Men efter att ha hittat formen har klubben nu fem raka matcher utan förlust (varav fyra segrar) och ser nu en möjlighet att knapra in avståndet upp till Halmstad som innehar kvalplatsen. Just nu ligger laget på en sjätteplats med 24 poäng på 16 matcher. En seger för ett ruskigt formstarkt Östers IF skulle ge klubben en behövlig skjuts framåt inför en spännande ligahöst. I matchen mot Varberg får tränaren Christian Järdler eventuellt klara sig utan småskadade anfallaren Joao Pedro och försvararen Mattias Pavic i en annars skade- och avstängningsfri trupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Varberg har knappast rosat marknaden i Superettan den här säsongen. Klubben har haft det förtvivlat svårt att ta poäng (framför allt att hitta segrarna) och har nu en riktigt dyster svit på hela tio raka matcher utan en seger (1-0 mot Landskrona kom i början av maj) i ligaspelet. För tillfället ligger laget på en blygsam fjortondeplats med endast 13 inspelade poäng på 16 matcher. Varberg har bara två poäng ner till Gefle som befinner sig under nedflyttningsstrecket. Upp till Landskrona, som befinner sig precis ovanför kvalstrecket, är det tre poäng. Klubben har verkligen kniven mot strupen efter en bedrövlig förstahalva av säsongen och måste hitta segrarna för att säkra nytt kontrakt. Inför mötet med Östers IF är försvararen Oliver Stanisic det enda frågetecknet i en annars fulltalig matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

Östers IF har aldrig förlorat mot Varberg. Samtidigt har åtta av de nio senaste mötena lagen emellan slutat med över två mål gjorda totalt. Senaste matchen slutade 2-1 till ett då bortaspelande Östers IF.

Östers IF är obesegrade i de 5 senaste ligamatcherna.

Varberg snittar totalt 3.43 mål per match på bortaplan.

För Östers IF har 71 procent av hemmamatcherna slutat med över 2.5 mål totalt.

Varberg har släppt in minst 2 mål i sina 4 senaste matcher.

Speltips

Östers IF har formen, motivationen och hemmafördelen. Växjö-klubben tar sikte på sin andra hemmaseger för säsongen och är klara favoriter mot ett stukat Varberg som tittar sig över axeln och ser ett nedflyttningsstreck som närmar sig i rask takt. Historiskt sett brukar lagen bjuda på målkalas när de möts. Och ingenting talar för någonting annat när båda klubbarna har någonting att spela för. Östers IF vill plocka en ny seger för att ta fart uppåt och utmana om avancemang till Allsvenskan. Varberg behöver poäng för att skapa marginal ned till ett jagande Gefle. Det är upplagt för en böljande och offensiv tillställning där Östers IF åtminstone bör klara av ett oavgjort resultat framför hemmapubliken. Därför spelas att Östers IF vinner eller att matchen slutar oavgjort samt att det totalt blir över 2.5 mål gjorda på Myresjöhus Arena.

Djävulens advokat

Östers IF har visserligen bäst form av alla lag i Superettan och har fått upp moralen i takt med att avståndet till toppen minskar. Men formen hemma på Myresjö Arena är inte alls lika bra. Östers IF har bara en vinst (!) på hemmagräs hittills och har hittat nästan alla poäng på bortaplan. Dessutom spelas matchen mot Varberg på ett nylagt hybridgräs. Någonting som definitivt kan ställa till det för hemmalaget (som inte fått träna på det nya gräset) och förändra förutsättningarna och eventuellt hålla nere siffrorna. Skrälläge finns för Varberg-spelarna som sannerligen slåss för sina liv i botten av tabellen.


Publicerad: 4 augusti 2018 klockan 10:55

Speltipset
Tips
1X + Ö 2.5
Avspark
4 aug 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

2.10

Odds

Plusmeny
IBV vs Fylkir
1X + U 4.52 000 kr1.66
Ekenäs vs AC Kajaani
1X + Ö 1.52 000 kr1.53
Ranheim vs Rosenborg
1X + Ö 1.5500 kr2.60
Colorado Rapids vs Los Angeles Galaxy
X2 + Ö 2.5500 kr2.50

Dela vidare!

Kommentera nedan!