Östersunds FK vs IFK Göteborg • Rekraketer
Annons
Speltips
Allsvenskan

Östersunds FK vs IFK Göteborg

Östersunds FK är ute efter en seger för att närma sig toppen av tabellen. IFK Göteborg sitter på en gyllene möjlighet att haka på topptrion.

Avspark: 29 jun 16.00
Annons

Östersunds FK har fallit tillbaka några nivåer efter två fina säsonger i ligaspelet där klubben landat på en femte- respektive sjätteplats och bland annat nått en kvartsfinal i Europa League. IFK Göteborg har tystat kritikerna genom en stark inledning på säsongen där klubben bland annat vunnit mot mästarna AIK. Laget utmanar om en plats bland de fyra främsta och kan haka på topptrion i händelse av en ny seger.

Hemmalag

Östersunds FK har varit ett sensationslag i Allsvenskan de senaste åren. En femteplats för två år sedan följdes upp av framgångsrikt Europa League-spel och en sjätteplats förra säsongen. Men i år ser det ut att gå tyngre för jämtarna som nu har hela sex raka matcher i ligaspelet utan seger. Innan poängen hemma mot GIF Sundsvall (1-1) senast hade laget tre förluster i rad. För tillfället sladdar Östersunds FK in på en blygsam tiondeplats i tabellen med 14 poäng på 12 matcher. En uppryckning krävs om klubben ska undvika en strid kring nedflyttningsstrecket. Seger hemma mot IFK Göteborg skulle ge välbehövlig medvind inför resterande del av säsongen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

IFK Göteborg var nederlagstippade av många inför årets säsong. Men göteborgarna har onekligen tystat kritikerna och nu skaffat sig ett fint utgångsläge inför andrahalvan av säsongen. Efter segrar mot bland annat AIK (3-0) och IFK Norrköping (2-1) har IFK Göteborg visat upp kvalitet under våren. För tillfället ligger laget på en fjärdeplats i tabellen med 21 inspelade poäng på 12 matcher. Med tre poäng upp till tredjeplatsen finns det gott om motivationen hos gästerna när de nu vill studsa tillbaka efter förlusten mot Örebro (0-1) senast och hitta tillbaka till den formtopp som i långa loppet kan leda till en Europa League-plats i tabellen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Tre av de fyra senaste matcherna mellan Östersunds FK och IFK Göteborg har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett för dagen hemmaspelande IFK Göteborg.

Östersunds FK har gjort mål i 100 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan.

IFK Göteborg har har släppt in mål i 67 procent av matcherna i ligaspelet.

Östersunds FK har släppt in minst 1 mål i de 6 senaste matcherna i ligan.

IFK Göteborg har nätat i 100 procent av bortamatcherna i ligaspelet hittills.

Speltips

För Östersunds FK går spelet in i 83 procent av lagets matcher på hemmaplan så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för IFK Göteborg på bortaplan i ligaspelet är hela 100 procent. Hemmalaget har gjort mål i alla sina matcher på hemmagräs och samtidigt hållit nollan i endast 17 procent av matcherna. Gästerna har hittat nätet i de sex senaste matcherna i ligaspelet och gjort minst två mål framåt i de tre senaste matcherna på bortaplan. Samtidigt har laget släppt in mål i sex raka bortamatcher och totalt sett hållit nollan i endast 33 procent av alla matcher i ligaspelet. Två lag som vill åt tre viktiga poäng ställs mot varandra i vad som förväntas bli en fartfylld och målrik historia. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Jämtkraft Arena.

Djävulens advokat

Visserligen talar hemma- respektive bortastatistiken för Östersunds FK och IFK Göteborg sitt tydliga språk. Men totalt sett för IFK Göteborg har bara en enda match av de fyra senaste i ligaspelet slutat med att båda lagen gjort mål. Och mot ett formsvagt hemmalag finns en risk att luften går ur matchen om gästerna tar ledningen.


Publicerad: 29 juni 2019 klockan 15:36

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
29 jun 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.70

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!