Oxford United vs AFC Wimbledon • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Oxford United vs AFC Wimbledon

Oxford United behöver vända trenden efter tre raka matcher i ligaspelet utan seger. AFC Wimbledon fortsätter att kriga för överlevnad strax ovanför nedflyttningsstrecket i tabellen.

Avspark: 18 feb 20.45
Annons

Oxford United ser ut att återigen landa i mittenskiktet av tabellen. Klubben inledde visserligen säsongen starkt och gick obesegrade genom stora delar av hösten. Mellan mitten av september och början av december (elva raka matcher) förlorade inte laget någon match. Men sedan nyårsskiftet har det gått tyngre för Oxford United som bara vunnit en enda match (2-1 hemma mot Blackpool) på de åtta senaste. Därmed har laget tappat mark i tabellen. Just nu ligger Oxford United på en elfteplats med 45 poäng på 30 matcher. Med åtta poäng upp till sjätteplacerade Portsmouth behövs nu ett trendbrott om drömmen om avancemang till Championship ska leva vidare.

AFC Wimbledon balanserar ånyo på slak lina i botten av League One. Klubben, som säkrade kontraktet på målskillnad förra säsongen, sladdar för tillfället in precis ovanför nedflyttningsstrecket på en tjugondeplats med 30 inspelade poäng på 30 matcher. Visserligen är marginalen ned till Tranmere Rovers sju poäng. Men AFC Wimbledon, som bara vunnit en av de åtta senaste i ligaspelet, behöver nog växla upp för att undvika onödig dramatik under våren. Klart är att tränare Glyn Hodges mannar har löd i dosorna. Laget lämnar sällan en match mållöst och har gjort mål i 80 procent av bortamatcherna så här långt in på säsongen.

För Oxford United passeras spelad mållina i 57 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet. För AFC Wimbledon ligger motsvarande siffra på bortaplan i ligan på hela 80 procent.
Oxford United kliver över i linan i 4 av de 7 senaste ligamatcherna. För AFC Wimbledon går spelet in i 5 av de 7 senaste matcherna i ligan.
Sett till alla ligamatcher så här långt in på säsongen ligger Oxford Uniteds totala målsnitt på 2.70 per match. För AFC Wimbledon ligger samma snitt på 2.68 mål per match. På bortaplan ligger snittet på hela 3.13 mål per match för gästerna.
Oxford United har hittat nätet i 79 procent av lagets hemmamatcher i ligan. AFC Wimbledon har släppt in minst 1 mål i de 15 senaste matcherna i ligaspelet.

Oxford United behöver kliva framåt för att vända på trenden och närma sig en slutspelsplats. Hemmalaget ligger fyra i måltabellen och besitter nog med sprängkraft offensivt för att skjuta ner ett gästande AFC Wimbledon som bara hållit nollan i 16 procent av matcherna i ligaspelet så här långt. Samtidigt kommer gästerna från ett viktigt kryss (2-2) i den senaste ligaomgången borta mot serieledande Rotherham. Två lag som skulle må bra av en seger möts i vad som troligen blir en målglad tillställning. Även sett till inbördes möten luktar det mål. Linan passeras i sju av de åtta senaste matcherna (senast 2-1 till ett då bortaspelande Oxford United) mellan klubbarna.


Publicerad: 17 februari 2020 klockan 10:57

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
18 feb 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.85

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!