Paderborn vs FC Köln • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Paderborn vs FC Köln

Paderborn behöver knipa en seger för att närma sig säker mark i tyska Bundesliga. FC Köln ser ut att säkra kontraktet efter en fin formtopp under den senaste tiden i ligaspelet.

Avspark: 6 mar 20.00
Annons

Paderborn ser ut att få det tufft i bottenskiktet av den tyska högstadivisionen. Laget, som tog steget upp i Bundesliga inför säsongen, har bara vunnit fyra matcher totalt så här långt in på säsongen och ligger sist i tabellen på en artondeplats med endast 18 inspelade poäng på 24 matcher. Upp till säker mark är det i dagsläget hela nio poäng. Till Fortuna Düsseldorf och kvalplatsen är det fem poäng som skiljer. Klart är att Paderborn måste höja sig flera snäpp för att kunna bryta den negativa trenden (uppe i tre raka förluster) och klättra några placeringar. Hemma mot FC Köln är seger det enda som räknas om klubben ska få med sig energi in i slutspurten av ligavåren.

FC Köln tog, precis som Paderborn, klivet upp i den tyska fotbollens finrum inför säsongen. Och efter en trög inledning tog det fart för klubben i mitten av december förra året. Laget har vunnit sju av de nio senaste i ligaspelet (allra senast 3-0 hemma mot Schalke 04) och är sett till de åtta senaste omgångarna av Bundesliga det fjärde formstarkaste laget. Så visst ser säsongen ut att sluta i dur för tränare Markus Gisdol och kompani. Just nu ligger FC Köln på en elfteplats i tabellen med 29 poäng på 23 matcher. Men visst behöver gästerna hålla flåset uppe ända in i kaklet. Med bara åtta poäng ner till Fortuna Düsseldorf finns ingen anledning att bromsa in ännu.

För Paderborn har 75 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet slutat med minst 3 mål gjorda totalt. För FC Kölns del har 73 procent av bortamatcherna i ligan slutat med minst 3 mål gjorda.
Paderborns totala målsnitt på hemmagräs i ligan ligger just nu på 3.75 mål per match. FC Köln snittar hela 3.82 mål per bortamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen.
För Paderborns del har de 4 senaste hemmamatcherna slutat med minst 3 mål gjorda totalt. För FC Köln har de 6 senaste matcherna i ligaspelet landat på 3 mål eller fler gjorda.
Paderborn har gjort mål i 92 procent, och hållit nollan i endast 8 procent, av hemmamatcherna i ligan hittills. FC Köln har släppt in mål i 91 procent av lagets matcher på bortagräs i ligaspelet. Men samtidigt gjort mål i 73 procent av bortamatcherna.

Målkalas är att vänta på Benteler-Arena. Två lag som passerat tre mål gjorda totalt i 75 och 73 procent av sina hemma- respektive bortamatcher i ligaspelet gör nu upp om viktiga poäng i den tyska högstaligan. Framför allt Paderborn behöver släppa på handbromsen och ösa på framåt för att kunna bryta trenden och knapra in på konkurrenterna i bottenskiktet av tabellen. Full fart är devisen för hemmalaget. Något som kommer öppna upp ytor för ett formrusigt FC Köln som hittat nätet i de nio senaste och tagit två storsegrar (5-0 mot Hertha Berlin och 3-0 mot Schalke 04) i rad. Lagens respektive målsnitt borgar för en böljande tillställning där vi kan räkna med offensivt lir från båda planhalvor. Även sett till lagens tidigare möten med varandra pekar det mesta mot en fin strutfest. De tre senaste matcherna mellan lagen har slutat med minst tre mål gjorda totalt (senast 3-0 till ett hemmaspelande FC Köln). Här klickas överspel med pengarna tillbaka om det stannar på tre mål gjorda totalt.


Publicerad: 5 mars 2020 klockan 15:48

Speltipset
Tips
Ö 3.0
Avspark
6 mar 20.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.89

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!