Partick Thistle vs Alloa Athletic • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Partick Thistle vs Alloa Athletic

Partick Thistle behöver hitta en seger för att kunna ta sig över strecket. Alloa Athletic har ingen chans till uppflyttning trots en stark period.

Avspark: 20 apr 16.00
Annons

Partick Thistle åkte ur den skotska högstadivisionen i fjol och har det fortsatt tufft. Laget ligger sist i tabellen och behöver hitta segrar i slutskedet av säsongen för att kunna säkra nytt kontrakt. Alloa Athletic är nykomlingen som har överraskat positivt den här säsongen. Med fyra raka segrar ser det ut som att klubben kan landa på säker mark.

Hemmalag

Partick Thistle åkte ur skotska Premier League förra säsongen efter att ha förlorat mot Livingston (totalt 1-3) i kvalspelet. Och under inledningen av hösten såg det ut som att fallet skulle fortsätta för klubben som förlorade hela sju raka matcher i ligaspelet under september, oktober och november. Men den senaste tiden har Partick Thistle sprattlat till en aning och har nu bara förlorat en av de sex senaste matcherna i ligan. Just nu ligger laget dock fortfarande sist i tabellen på en tiondeplats med 34 poäng på 32 matcher. Men en seger hemma mot Alloa Athletic skulle förmodligen ta klubben över strecket med tanke på att övriga bottenkollegor har en match mer spelad.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Alloa Athletic tog sig upp från skotska League One i fjol och ser ut att kunna säkra kontraktet under sin första säsong i Championship. Laget har onekligen blandat och gett hittills under säsongen. Men med fyra segrar på raken (senast 1-0 hemma mot Queen of South) ser Alloa Athletic ut att kunna sluta ovanför nedflyttningsstrecket i tabellen. Just nu ligger laget på en sjätteplats med 38 poäng på 33 matcher. Men med en kvartett som jagar underifrån finns ingen anledning för bortalaget att slå av på takten när tre matcher kvarstår. En seger mot Partick Thistle (som laget förlorade mot senast) skulle ge rejäl medvind inför slutspurten.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fem av de sju senaste matcherna mellan Partick Thistle och Alloa Athletic har slutat med att båda lagen gjort mål. Men allra senast slutade det 2-0 till ett för dagen bortaspelande Partick Thistle.

Partick Thistle har gjort mål i 81 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Alloa Athletic snittar totalt 3.31 mål per bortamatch i ligan hittills.

Partick Thistle har gjort minst 1 mål i de 9 senaste hemmamatcherna i ligaspelet.

Alloa Athletic har hållit nollan i endast 12 procent av bortamatcherna i ligan.

Speltips

Partick Thistle och Alloa Athletic läcker mest bakåt av alla lag i serien. För hemmalaget går spelet in i 69 procent av matcherna på hemmagräs så här långt in på säsongen. Även motsvarande siffra för gästerna på bortaplan i ligan är 69 procent. Partick Thistle har svårt att hitta segrar. Men laget har gjort mål i de nio senaste matcherna på hemmagräs och samtidigt släppt in mål i de åtta senaste på hemmaplan. Även Alloa Athletic har bjudit på fina målkalas i närtid. Laget har släppt in mål i de tio (!) senaste bortamatcherna i ligaspelet och hittat nätet i de fem senaste matcherna på bortagräs. Hemmalaget kan kliva upp på säker mark i händelse av seger. Gästerna behöver tre poäng för att hålla undan i tabellen och bevaka positionen i tabellen. En frejdig tillställning väntar. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på The Energy Check Stadium.

Djävulens advokat

Visserligen har såväl Partick Thistle som Alloa Athletic haft svårt att hålla tätt senaste tiden. Det samtidigt som lagen sällan lämnat matcher mållösa. Men gästerna höll nollan i den senaste ligamatchen och har gott om självförtroende efter fyra raka segrar i ligan. Får Alloa Athletic in ledningsmålet finns en risk att luften går ur hemmalaget totalt.


Publicerad: 20 april 2019 klockan 15:47

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
20 apr 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.77

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!