Partick Thistle vs Alloa Athletic • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Partick Thistle vs Alloa Athletic

Partick Thistle bröt en tre matcher lång förslutsvit senast och vill nu lämna jumboplatsen. Alloa Athletic vann senast i ligaspelet och tog därmed viktiga poäng i jakten på en placering ovanför kvalstrecket.

Avspark: 26 nov 20.45
Annons

Partick Thistle landade i mitten av tabellen (sjätteplats) förra säsongen. Men den här hösten har varit av betydligt kärvare karaktär för laget som just nu ligger på en tiondeplats (sist) med endast 11 inspelade poäng på 13 matcher. Allra senast i ligaspelet blev det åtminstone en seger (2-1 hemma mot Greenock Morton) och kort därefter har laget vunnit båda cupmatcherna mot Stenhousemuir (4-1) respektive Penicuik Athletic (1-0). Så visst finns det hopp om att den plötsliga formtoppen nu kan innebära att Partick Thistle börjar att plocka mer poäng även i ligan för att om möjligt närma sig nämnda Greenock Morton (fem poäng före) ovanför strecket.

Alloa Athletic var riktigt illa ute förra säsongen. Laget säkrade till slut kontraktet i den skotska andradivisionen med endast en poängs marginal ned till Queen of the South (som i sin tur lyckades kvala sig kvar) under strecket. Den här hösten har varit upp och ner för gästerna som efter fyra raka matcher utan förlust i september och oktober nu har två förluster på de tre senaste. Men allra senast blev det viktig trepoängare när Alloa Athletic vann hemma mot Dunfermline (2-1). Just nu ligger klubben på en niondeplats (näst sist) med 13 poäng på 13 matcher.

Partick Thistle har hittat nätet i 77 procent av lagets ligamatcher så här långt in på säsongen. Samtidigt har laget släppt in mål i hela tretton raka (!) matcher i ligaspelet.
Alloa Athletic har bjudit på rejäla svängdörrar under säsongen hittills och släppt in mål i 85 procent av ligamatcherna så här långt. Men laget har även gjort mål i 100 procent av bortamatcherna under höstens ligaspel.
För Partick Thistle går spelet in i 4 av de 5 senaste matcherna i ligan och i 77 procent av ligamatcherna totalt sett den här hösten. Även för Alloa Athletic har båda lagen gjort mål i 4 av de 5 senaste. Och sett till lagets bortamatcher har spelet gått in i hela 83 procent av drabbningarna hittills.
I 3 av de 4 senaste matcherna mellan Partick Thistle och Alloa Ahtletic har båda lagen nätat. Lagens matcher mot varandra förra säsongen slutade 2-1 till Partick Thistle respektive 1-1.

På The Energy Check Stadium bjuds vi in till en stenhård sexpoängsdrabbning mellan två lag som vill ta sig över strecken i tabellen. Jumbon Partick Thistle tycks ha fått upp flåset med tre raka segrar (cuperna inräknade) och ser nu en finfin möjlighet att knapra in ytterligare på bottenkollegorna genom en ny trepoängare hemma mot Alloa Athletic. Gästerna vann visserligen senast i ligaspelet. Men innan dess genomled laget fyra raka matcher utan seger och ligger även fortsättningsvis minst sagt prekärt till (läs kvalplats) i tabellen när vi snart närmar oss halvtid i ligaspelet. Nog kan vi räkna med en svängig dans i Skottland där mål lär trilla in åt vardera håll.


Publicerad: 25 november 2019 klockan 15:11

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
26 nov 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.83

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!