Partick Thistle vs Alloa Athletic • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Partick Thistle vs Alloa Athletic

Partick Thistle behöver knipa en seger för att lämna jumboplatsen i tabellen. Alloa Athletic närmar sig kvalstrecket efter en kärv period i ligaspelet den senaste tiden.

Avspark: 14 mar 16.00
Annons

Partick Thistle slutade i mittenskiktet av tabellen förra säsongen. Men den här upplagan av skotska andraligan ser ut att sluta i moll för klubben som haft oerhört svårt att spela till sig poäng så här långt. Laget har inte vunnit en enda match i ligaspelet sedan nyårsskiftet och sakta börjar snaran dras åt nu när omkring tio omgångar kvarstår av ligasäsongen. För tillfället ligger Partick Thistle på en tiondeplats (sist i tabellen) med endast 25 poäng på 26 matcher. Upp till säker mark i tabellen är det i dagsläget sex poäng. Och med tanke på att det är just Alloa Athletic som brakat ned med arslet precis ovanför strecket är det upplagt för en hård sexpoängsdrabbning.

Alloa Athletic klarade kontraktet med endast en poängs marginal i fjol. Och även den här säsongen ser klubben ut att få kriga ända in i kaklet för att säkra fortsatt spel i skotska Championship. I skrivande stund ligger Alloa Athletic, som hade fem matcher i rad utan seger innan trepoängaren hemma mot Inverness (2-0) senast, på en åttondeplats med 31 inspelade poäng på 28 matcher. Gästerna har spelat två fler matcher än Partick Thistle inför mötet lagen emellan och skulle definitivt behöva avfärda jumbolaget för att kunna känna sig säkra på kontraktet och skapa ytterligare luft ner till tabellträsket.

För Partick Thistle har spelet gått in i 67 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt. För Alloa Athletics del har båda lagen nätat i hela 86 procent av bortamatcherna i ligan.
Partick Thistle snittar totalt 2.75 mål per hemmamatch i ligan. För Alloa Athletic ligger bortasnittet i ligan på totalt 3.21 mål per match.
Partick Thistle har släppt in mål i de 14 senaste ligamatcherna på hemmaplan och i 92 procent av hemmamatcherna totalt sett. Samtidigt har laget hittat nätet i 6 av de 8 senaste matcherna i ligan på hemmagräs.
Alloa Athletic har gjort mål i 75 procent av lagets bortamatcher i ligan hittills och samtidigt hållit nollan i endast 21 procent av matcherna.

Visst är det dukat bord vi kommer till i skotska Championship. En fasligt viktig sexpoängsduell där Partick Thistle, med två färre matcher spelade än lagen ovanför kvalstrecket, behöver karva fram en trepoängare för att närma sig säkrat kontrakt. Full fart framåt är (väl) att räkna med vad gäller tränare Ian McCall och hans mannar. Samtidigt har Alloa Athletic allt att spela för nu när ligasäsongen går in på slutvarvet. Gästerna befinner sig förvisso på rätt sida strecket. Men med endast sex poäng ner till just Partick Thistle, och bara två poäng till godo på Queen of South nere på kvalplatsen, måste Alloa Athletic fortsätta att plocka segrar för att knipsa bottenkonkurrenternas livlinor. Klart är att vi har att göra med två lag som kommer att slita hårt för att kamma hem segern i det här mötet. Även lagens senaste inbördes möten (1-1, 1-1 och – ja – 1-1) talar för att vi har en jämn uppgörelse att se fram emot under lördagseftermiddagen. Visst luktar det mål i båda burar på The Energy Check Stadium!


Publicerad: 10 mars 2020 klockan 17:03

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
14 mar 16.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!