Partick Thistle vs Inverness • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Partick Thistle vs Inverness

Partick Thistle behöver poäng för att ta sig över strecket i bottenstriden. Inverness jagar uppflyttningsplats efter en stark period i ligaspelet.

Avspark: 22 mar 20.05
Annons

Partick Thistle tillhörde den skotska högstadivisionen i fjol. Men efter förlust i kvalfinalen mot uppstickarna Livingston fick laget se sig relegerade. Den här säsongen har nedåtspiralen fortsatt för klubben som nu krigar för att undvika ännu en nedflyttning. Inverness missade precis chansen till spel om avancemang förra säsongen. Även i år ser det ut att bli en kamp ända in till mållinjen gällande topplaceringarna i tabellen.

Hemmalag

Partick Thistle trillade ur skotska Premiership i fjol och har fortsatt att underprestera i andradivisionen. Med bara tre segrar på de tretton (!) första matcherna började säsongen på sämsta vis och klubben har aldrig riktigt återhämtat sig. Visserligen tog sig laget i kragen efter nyårsskiftet och var obesegrade i fem raka matcher i ligaspelet. Men med endast en seger på de fyra senaste måste nu Partick Thistle höja sig. Just nu ligger laget näst sist på en niondeplats med 29 poäng på 28 matcher. För att ta sig över kvalstrecket och peta ner bottenkonkurrenten Falkirk behövs nu en seger på hemmagräs.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Inverness var inte långt ifrån att nå kvalspel om avancemang under förra säsongen. Men laget föll till slut på målsnåret. Den här säsongen är klubben ute efter revansch. Inverness gick obesegrade genom de fjorton första matcherna i ligaspelet (varav tio matcher var kryss) och samlade därmed på sig värdefulla poäng inför andrahalvan av säsongen. Just nus ligger laget på en femteplats med 39 inspelade poäng på 27 matcher. För att ta sig förbi ligafyran Dunfermline Atheltic (som innehar den sista kvalplatsen) krävs nu en ny seger. Och visst har Inverness visat prov på en stigande formkurva med tre segrar på de fyra senaste (cupen inräknad) och är nu hungriga på ännu en trepoängare.

Fem senaste matcherna

Statistik

Tre av de fyra senaste matcherna mellan Partick Thistle och Inverness har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senaste mötet klubbarna emellan slutade 2-1 till ett för dagen bortaspelande Partick Thistle.

Partick Thistle har släppt in mål i 86 procent av lagets hemmamatcher i ligan.

Inverness har hittat nätet i 78 procent av ligamatcherna så här långt.

Partick Thistle har gjort mål i 79 procent av ligamatcherna på hemmaplan hittills.

Inverness snittar totalt 2.29 mål per bortamatch i ligaspelet så här långt.

Speltips

Partick Thistle har gjort mål i de sju senaste och släppt in mål i de sex senaste på hemmaplan. För laget har spelet gått in i 64 procent av hemmamatcherna i ligaspelet så här långt in på säsongen. Båda lagen har hittat nätet i sex av de sju senaste matcherna på hemmagräs. Samtidigt har Inverness vunnit sina två senaste ligamatcher på bortagräs och sitter nu på en gyllene möjlighet att ta sig förbi Dunfermline Athletic (som har en match mer spelad) och lägga beslag på fjärdeplatsen. Två lag som krigar i varsin ände av tabellen gör upp om viktiga poäng i den skotska högstadivisionen. Både Partick Thistle och Inverness kommer att gå för segern i vad som väntas bli en fartfylld tillställning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på The Energy Check Stadium.

Djävulens advokat

Visserligen brukar Partick Thistle bjuda upp till dans när laget spelar. Men om vi kikar till den senaste tidens matcher har bara ett av lagen gjort mål i Inverness fyra senaste matcher. Gästerna är seriens bästa bortalag och kan ställa till det rejält för ett Partick Thistle som varit alldeles för ojämna den här säsongen.


Publicerad: 22 mars 2019 klockan 16:07

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
22 mar 20.05
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.83

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!