Perth Glory vs Brisbane Roar • Rekraketer
Annons
Speltips
A-League

Perth Glory vs Brisbane Roar

Perth Glory är på väg mot en superskräll i australiensiska A-League. Brisbane Roar krigar i botten av tabellen för att undvika jumboplatsen.

Avspark: 15 feb 12.00
Annons

Perth Glory slutade trea från slutet i fjol och var aldrig förhandstippade att tillhöra toppen av tabellen den här säsongen. Men laget har överraskat och ser till och med ut att kunna ro hem segern i grundserien med nio omgångar kvar. Brisbane Roar knep den sista slutspelsplatsen förra säsongen. Men den här upplagan av australiensiska A-League har gått tyngre för klubben som ligger hopplöst efter i tabellen.

Hemmalag

Perth Glory är den stora överraskningen i Australien. Laget, som inte slutat bättre än femma i grundserien sedan 2012 och tillhörde bottenskiktet av tabellen i går, har dominerat A-League den här säsongen och marscherar fram mot en av ligaspelets två titlar (den andra avgörs genom slutspel). Just nu ligger nämligen Perth Glory på förstaplatsen i tabellen av den australiensiska högstadivisionen med hela 43 poäng på 18 matcher. Laget har endast förlorat en enda match (!) i ligaspelet (1-2 mot Sydney FC i slutet av december) och har sju poängs marginal ned till jagande tvåan Melbourne Victory. En ny trepoängare skulle onekligen stärka tron på att en totalseger i grundserien är möjlig. Inför matchen saknas skadade mittbacken Alex Grant i truppen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Brisbane Roar går mot en riktigt tung säsong. Klubben har endast vunnit två matcher hittills i ligaspelet och har hela femton poäng upp till en slutspelsplats. Just nu ligger laget på en niondeplats (näst sist) med endast 12 inspelade poäng på 18 matcher. Även om Brisbane Roar redan nu får rikta in blickarna på nästa säsong kan tränare Darren Davies mannar åtminstone kliva in i matchen mot Perth Glory med ett fint resultat senast i ryggen. Att nå slutspel ska nog vara en omöjlighet. Men en stark avslutning på grundserien skulle både skänka supportrarna tröst och ge laget energi inför försäsongen. I matchtruppen saknas skadade trion Brett Holman, Stefan Mauk och Connor O’Toole.

Fem senaste matcherna

Statistik

Hela tio av de elva senaste matcherna mellan Perth Glory och Brisbane Roar har slutat med att båda lagen gjort mål samt att det blivit totalt minst tre mål gjorda totalt. Det allra senaste mötet mellan klubbarna slutade 4-2 till ett för dagen bortaspelande Perth Glory.

Perth Glory har gjort mål i 90 procent av hemmamatcherna i ligaspelet.

Brisbane Roar har gjort mål i 80 procent av bortamatcherna i ligan.

Perth Glory har bara hållit nollan i 40 procent av ligamatcherna på hemmagräs.

Brisbane Roar har släppt in minst 1 mål i de 13 senaste matcherna i ligan.

Speltips

Historiskt sett brukar Perth Glory och Brisbane Roar bjuda in till rejäla målfester. I de åtta senaste matcherna mellan klubbarna har det blivit över totalt två mål gjorda samt att båda lagen gjort mål. Perth Glory är seriens bästa hemmalag och har bara misslyckats med att göra mål på hemmagräs den här säsongen i en enda match (0-0 mot Adelaide United). Brisbane Roar ligger visserligen näst sist i tabellen. Men även om gästerna förlorat majoriteten av matcherna hittills den här säsongen (bara två segrar totalt) gör klubben mål i 80 procent av bortamatcherna. Totalt sett ligger Brisbane Roar femma (!) i tabellen vad gäller mål i matcher. Perth Glory vill defilera mot titeln i grundserien och kommer stärkta med tre raka segrar i ryggen. Samtidigt har Brisbane Roar hittat nytt självförtroende efter en förlösande ligaseger i (2-1 mot topplaget Sydney FC) i den senaste omgången. Allting talar för böljande, offensivt spel och ett nytt sprudlande målkalas när de båda lagen drabbar samman. Strutar i kubik förväntas. Därför spelas att båda lagen gör mål och att det blir totalt minst tre mål gjorda i matchen på HBF Park.

Djävulens advokat

Brisbane Roar är förvisso bättre på att göra mål än att vinna matcher. Men Perth Glory har onekligen gjort HBF Park till en borg. I de tre senaste hemmamatcherna har laget hållit nollan. Brisbane Roar har dessutom inte alls imponerat på bortaplan den här säsongen med endast tre inspelade poäng. Rinner hemmalaget iväg finns en risk att gästerna faller platt och inte lyckas hitta ett mål i matchen.


Publicerad: 15 februari 2019 klockan 17:45

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
15 feb 12.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

2.05

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!