Perth Glory vs Sydney FC • Rekraketer
Annons
Speltips
A-League

Perth Glory vs Sydney FC

Perth Glory har kopplat greppet i den australiensiska förstadivisionen. Sydney FC är ute efter att ta sin tredje raka förstaplats i grundserien.

Avspark: 20 dec 00.00
Annons

Perth Glory har onekligen fått ett lyft genom nye tränaren Tony Popovic och leder överraskande den australiensiska högstadivisionen efter en imponerande inledning på ligasäsongen. Klubben har inte förlorat en enda match hittills. Sydney FC har tagit två raka förstaplaceringar i grundserien. Men efter att ha åkt ut i slutspelet båda säsongerna siktar nu klubben in sig på att dels utöka den fina sviten i grundserien, dels revanschera de senaste årens snöpliga uttåg i slutspurten mot den riktiga mästerskapstiteln.

Hemmalag

Perth Glory har inte direkt rosat marknaden de senaste säsongerna i A-League. Klubben slutade åtta i fjol och får gå tillbaka ända till början av 2000-talet för att hitta den senaste förstaplatsen i grundserien. Men efter att Tony Popovic tog över som tränare i maj månad har laget höjt sig flera nivåer. Den här säsongen är Perth Glory obesegrat och ligger därmed på en förstaplats i tabellen med hela 20 poäng på 8 matcher. Perth Glory har vunnit sex av de åtta matcherna och är verkligen i kanonslag. En seger hemma mot Sydney FC skulle definitivt stärka lagets förhoppningar om att kunna knipa totalsegern i grundserien och dessutom såga av en toppkonkurrent i ett tidigt skede av säsongen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Sydney FC har vunnit de två senaste grundserierna av den australienska högstadivisionen. Men i de båda slutspelen har det gått tyngre för klubben som senast åkte ut på övertid mot Melbourne Victory (2-3) i semifinalen. Revanschlusten är därmed stor hos laget som tyvärr inte riktigt fått full utväxling i spelet den här hösten. Sydney FC har två förluster på de fyra senaste i ligaspelet och behöver nu höja sig om de ska kunna blanda sig i toppstriden på riktigt. Redan nu är det sex poäng upp till Perth Glory för ett tredjeplacerat Sydney FC som skrapat ihop 14 poäng på 8 matcher. Inför mötet mot serieledarna kan gästerna åtminstone luta sig mot att de är seriens bästa bortalag. Klubben har vunnit tre och kryssat två på bortagräs så här långt in på säsongen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Sex av de sju senaste matcherna mellan Perth Glory och Sydney FC har slutat med över två mål gjorda totalt. Senaste mötet lagen emellan slutade 3-2 till ett även då bortaspelande Sydney FC.

Perth Glory har gjort mål i 100 procent av säsongens matcher hittills.

Sydney FC snittar 2.00 mål framåt per bortamatch i ligaspelet.

Perth Glory har släppt in mål i 75 procent av sina hemmamatcher i ligan.

Sydney FC har gjort mål i 100 procent av matcherna i ligan så här långt.

Speltips

Perth Glory har fått en succéartad inledning på säsongen under Popovics ledning och är obesegrat så här långt in på säsongen. Nu har laget en fin möjlighet att på hemmaplan slå undan benen på ett jagande Sydney FC som brottas med svajig form. Båda lagen har gjort mål i alla sina ligamatcher hittills. I bortalagets fall passerar spelad lina i fem av de sex senaste matcherna och behöver få med sig ett resultat här för att inte låta Perth Glory springa iväg i toppen av tabellen. Räkna med en böljande tillställning mellan två lag som ligger tvåa respektive trea i tabellen för flest gjorda mål i serien. Perth Glorys starka form, gästernas förmåga att hitta nätet och bjuda på målkalas samt klubbarnas inbördes historik där sex av de sju senaste kliver över linan talar för en målrik duell i vad vi nog kan klassificera som en livsviktig sexpoängsdrabbning. Full fart framåt och öppna spjäll. Därför spelas att det blir över två mål gjorda totalt i matchen på Nib Stadium.

Djävulens advokat

Även om den inbördes statistiken lagen emellan talar för en ny målfest har det inte direkt sprudlat om Perth Glorys senaste matcher i ligaspelet. I bara en av de fem senaste ligamatcherna passerar hemmalaget spelad lina. Och med tanke på att båda lagen har bäst respektive tredje bäst defensiv av alla lag i serien (bara totalt sexton insläppta mål tillsammans) finns det en risk att lagen tar ut varandra och mest håller igen bakåt.


Publicerad: 20 december 2018 klockan 22:10

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
20 dec 11.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.90

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!