Peterborough vs AFC Wimbledon • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Peterborough vs AFC Wimbledon

Peterborough har en ypperlig möjlighet att kunna haka på topplagen. AFC Wimbledon måste vända trenden för att lyfta från bottenträsket.

Avspark: 28 sep 16.00
Annons

Peterborough missade chansen till spel om avancemang i fjol med minsta möjliga marginal. Den här upplagan av League One vill klubben nå ännu högre när siktet är inställt på Championship. AFC Wimbledon säkrade kontraktet tack vare målskillnad förra säsongen. Och efter en segerlös höst i ligaspelet så här långt ser det onekligen ut att bli en ny, jobbig resa för klubben som är i stort behov av en seger.

Hemmalag

Peterborough var snubblande nära att nå kvalspelet i fjol. Men till slut landade klubben på en sjundeplats i tabellen, strax under kvalstrecket, med endast en poäng upp till seriesexan Doncaster Rovers. Den här säsongen har det sett bättre ut (trots två inledande förlustmatcher) för ett Peterborough som vann fyra raka matcher under augusti och början av september. Just nu ligger laget på en niondeplats med 14 poäng på 9 matcher. Men med topplagen inom räckhåll (serieledande Ipswich Town ligger sju poäng före) har nu Peterborough alla möjligheter att haka på i toppen i händelse av en seger hemma mot ett stukat AFC Wimbledon.

Fem senaste matcherna

Bortalag

AFC Wimbledon fick kriga ända in på upploppet förra säsongen. Till slut lyckades laget säkra kontraktet med tre plusmål (!) gentemot Plymouth Argyle som i sin tur flyttades ner till League Two. Den här säsongen har börjat ungefär som den förra avslutades för ett AFC Wimbledon som fortfarande jagar första segern för säsongen. För tillfället ligger laget på en tjugoandraplats (näst sist) i tabellen med endast 3 inspelade poäng på 10 matcher. Nu behöver klubben höja sig rejält för att vända på trenden.

Fem senaste matcherna

Statistik

Peterborough snittar hela 4.25 mål totalt per hemmamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen. För AFC Wimbledon ligger motsvarande siffra på totalt 3.20 mål per bortamatch i ligan hittills.

Peterborough har gjort minst 2 mål framåt i de 3 senaste hemmamatcherna i ligan.

AFC Wimbledon har hittat nätet i de 5 senaste bortamatcherna i ligaspelet.

Peterborough har hållit nollan i endast 44 procent av lagets ligamatcher hittills.

AFC Wimbledon har släppt in mål i 90 procent av höstens ligamatcher.

Speltips

För Peterborough har spelet gått in i 50 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för AFC Wimbledon på bortaplan i ligan ligger (trots den usla formen) på hela 100 procent. Peterborough har inte nollats i någon av lagets hemmamatcher i ligan och gjort minst två mål i de fem senaste ligamatcherna på hemmagräs. Samtidigt har AFC Wimbledon gjort mål i nio av de tio matcherna i ligaspelet som spelats hittills. Peterborough satsar framåt för att bryta trenden och hitta tillbaka efter snöpliga förlusten mot Doncaster Rovers senast. AFC Wimbledon suktar efter säsongens första trepoängare för att kunna lyfta från bottenskiktet av tabellen. Allting talar för en underhållande och böljande historia mellan två lag som definitivt bjudit på öppna spjäll hittills under säsongen. Full fart framåt är ledorden. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Weston Homes Stadium.

Djävulens advokat

AFC Wimbledon har inte vunnit en enda ligamatch så här långt in på säsongen och har dessutom inte fått med sig en enda poäng i bortaspelet. Nu ställs gästerna mot ett revanschsuget Peterborough som innan matcherna mot Tranmere Rovers och Doncaster Rovers visat upp fin form. Risk finns att hemmalaget helt sonika kör över ett formsvagt AFC Wimbledon som famlar och svajar betänkligt.


Publicerad: 28 september 2019 klockan 08:35

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
28 sep 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.75

Odds

Plusmeny
Sunderland vs MK Dons
BLGM1 500 kr1.75
Cheltenham vs Crewe
BLGM1 000 kr1.61

Dela vidare!

Kommentera nedan!