Pisa vs Pordenone • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie B

Pisa vs Pordenone

Pisa tycks ha hittat nytt bränsle efter två segrar på de fyra senaste i ligaspelet. Ett Pordenone i form ser en fin möjlighet att kliva upp på en andraplats i tabellen.

Avspark: 2 dec 21.00
Annons

Nykomlingarna Pisa och Pordenone har gått åt två olika håll under hösten. För hemmalagets del har säsongen hittills varit både upp och ner (mest ner) och klubben har endast tagit fyra segrar totalt i Serie B så här långt in på säsongen. Men sedan slutet av oktober har laget sprattlat till och spelat in värdefulla poäng i bottenskiktet av tabellen. Med två segrar på de fyra senaste (och bara en förlust) sladdar Pisa i dagsläget in på en trettondeplats med 17 poäng på 13 matcher. Men med en poängs marginal till kvalstrecket och jagande Spezia behöver hemmalaget fortsätta att knipa poäng för att undvika en onödig nedflyttningsstrid.

Pordenone har spelat upp sig under hösten efter en svajig inledning och är nu obesegrade i ligaspelet sedan mitten av oktober. Tre segrar på de fem senaste (allra senast stabila 3-0 hemma mot topprivalen Perugia) vittnar om att nykomlingen definitivt sitter på tillräcklig kvalitet för att vara med och kriga om avancemang till högstaligan. Just nu ligger Pordenone på en tredjeplats i tabellen med 22 inspelade poäng på 13 matcher. Med tanke på att lagen ovanför i tabellen (Benevento och Cittadella) har en match mer spelad finns nu alla möjligheter för gästerna att ta ett kliv upp i händelse av en ny seger borta mot Pisa.

Pisa har gjort mål i de 5 senaste matcherna i ligaspelet på hemmagräs. Samtidigt har laget totalt sett släppt in mål i de 11 senaste matcherna i ligan.
För Pisa har spelet gått in i 83 procent av lagets hemmamatcher i ligan så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Pordenone på bortaplan är hela 100 procent.
Pordenone har släppt in mål i de 6 senaste ligamatcherna på bortaplan. Men laget har även hittat nätet i de 6 senaste matcherna på bortaplan.
För Pisas del har båda lagen gjort mål i 4 av de 6 senaste matcherna i ligaspelet. Även för Pordenone har båda lagen nätat i 4 av de 6 senaste ligamatcherna.

Allting talar för en rivig tillställning när nykomlingarna ställs mot varandra. Pisa har (viss) medvind efter bra resultat de senaste veckorna och kommer stärkta från ett viktigt kryss borta mot ligatvåan Cittadella (1-1) i den allra senaste omgången. Hemmalaget bommar sällan på hemmagräs (mål i 83 procent av hemmamatcherna hittills) och är nu uppe i fem raka hemmamatcher med mål framåt. I de två senaste ligamatcherna på hemmaplan har Pisa gjort minst två mål framåt. Pordenone har bevisligen fått ordning på grejerna under hösten och är nu med och krigar om en topplacering. Gästerna har inga problem med offensiven (mål i sex raka bortamatcher) och ståtar totalt sett med den bästa formkruvan av de två lagen. Men mot Pisa behöver Pordenone höja sig och prestera bättre än vad laget tidigare gjort på bortaplan i ligan. Gästerna har bara tagit fem poäng på bortaplan hittills. Mål åt båda håll räknar vi oavsett med i den här heta uppgörelsen.


Publicerad: 2 december 2019 klockan 11:09

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
2 dec 21.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.75

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!