Plymouth vs Crewe • Rekraketer
Annons
Speltips
League Two

Plymouth vs Crewe

Plymouth fick ett uppvaknande i förlustmatchen mot Colchester och behöver nu en trepoängare för att närma sig en direktplats till League One. Crewe har sett stabila ut sedan årsskiftet och radat upp segrar i jakten på avancemang.

Avspark: 15 feb 16.00
Annons

Plymouth trillade ur League One förra året och vill nu studsa tillbaka direkt till den engelska tredjedivisionen. Efter en trög start på säsongen har laget sett mer och mer farligt ut. Innan den svidande förlusten borta mot Colchester (0-3) hade klubben fem segrar på sex matcher. I skrivande stund ligger Plymouth på en fjärdeplats i tabellen, strax utanför direktplatserna till League One, med 54 poäng på 30 matcher. Men med en match färre spelad än topprivalerna (och endast tre poäng upp till tredjeplatsen) finns hopp om att hitta tillbaka till en segersvit för att sätta tryck i toppen av tabellen och sno åt sig en direktplats innan våren är över.

Crewe slutade på en ljummen tolfteplats i League Two förra säsongen. Men den här upplagan av ligan ser laget betydligt vassare ut. Klubben ligger för tillfälle på en andraplats i tabellen med 58 inspelade poäng på 31 matcher. Upp till serieledande Swindon Town skiljer det endast två poäng just nu. Serieledarna har dessutom en match mer spelad. Så visst luktar det avancemang om Crewe som är det näst formstarkaste laget av alla (bara Northampton är bättre poängmässigt sett till de åtta senaste) i serien. En seger borta mot toppkonkurrenten Plymouth skulle vara ett starkt statement inför vårens upplopp.

Plymouth har hittat nätet i 81 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet. Samtidigt har laget hållit nollan i 31 procent av hemmamatcherna.
Crewe har gjort mål i hela 84 procent av ligamatcherna på bortaplan och hållit nollan i endast 23 procent av matcherna.
Plymouth har gjort minst 1 mål framåt i de 10 senaste matcherna på hemmaplan i ligaspelet. Crewe har hittat nätet i de 12 senaste bortamatcherna i ligan.
För Plymouth går spelet in i 4 av de 5 senaste ligamatcherna på hemmaplan. För Crewes del har båda lagen gjort mål i 10 av de 12 senaste matcherna i ligan.

Två uppflyttningskandidater gör upp om poängen på Home Park. Plymouth är heta på hemmagräs (nio segrar på femton försök) och har hittat nätet i de tio senaste matcherna på hemmaplan. Samtidigt är Crewe seriens tredje vassaste bortalag sett till poängskörd och laget har hittat nätet i de tolv senaste bortamatcherna i ligan. I den här sexpoängsdrabbningen kan något av lagen göra ett fint ryck inför vårens slutspurt av ligaspelet. Plymouth var inne i en fin svit innan förlusten mot Colchester och vill nu studsa tillbaka med besked för att närma sig en direktplats tillbaka till League One. Men ett formstarkt Crewe, som nosar på förstaplatsen i tabellen, lämnar sällan matcher mållösa och kommer att sätta tryck på hemmalaget för att kunna ta sig förbi Swindon Town i toppen. Räkna med en hård duell mellan två lag som kommer att gå för segern. Mål åt båda håll räknar vi med.


Publicerad: 11 februari 2020 klockan 12:19

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
15 feb 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!