Port Vale vs Crawley Town • Rekraketer
Annons
Speltips
League Two

Port Vale vs Crawley Town

Port Vale har kryssat i tre raka och behöver nu en seger för att närma sig avancemang. Crawley Town har vunnit två av de tre senaste och närmar sig toppen av tabellen.

Avspark: 14 mar 16.00
Annons

Port Vale slogs i botten av tabellen förra säsongen. Men i den här upplagan av League Two är klubben uppe och nosar på avancemang efter en på det stora hela stabil ligasejour så här långt. Men med tre raka kryss (senast 0-0 borta mot Cheltenham) i ryggen måste laget nu växla upp några snäpp för att närma sig sjundeplacerade Northampton Town som i dagsläget ligger en poäng före. Just nu sladdar Port Vale in på en åttondeplats med 57 poäng på 37 matcher. En efterlängtad seger hemma mot ett formstarkt Crawley Town skulle onekligen vara ett fint besked inför fortsättningen av säsongen och höja lagmoralen inför slutspurten.

Crawley Town tillhörde, precis som Port Vale, bottenhalvan av League Two i fjol. Men den här säsongen har laget klättrat några hack uppåt i tabellen och är just nu inne i en fin formtopp med två segrar på de tre senaste (allra senast hela 3-0 hemma mot Oldham) i ligaspelet. För tillfället ligger Crawley Town på en tolfteplats i tabellen med 48 inspelade poäng på 37 matcher. Med omkring tio omgångar kvar, och tio poäng upp till en plats bland de sju främsta (som innebär kvalspel) finns det gott om motivation hos gästerna som ser en möjlighet att haka på i toppen och sätta press på konkurrenterna.

För Port Vale har båda lagen nätat i 61 procent av lagets ligamatcher på hemmagräs. För Crawley Town har båda lagen gjort mål i hela 89 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen.
Port Vale har gjort mål i de 8 senaste hemmamatcherna i ligaspelet och minst 2 mål framåt i de 2 senaste på hemmagräs. Samtidigt har laget släppt in mål i 3 av de 4 senaste hemmamatcherna i ligan.
Crawley Town har gjort mål i de 3 senaste ligamatcherna och i 89 procent av bortamatcherna totalt sett. Laget har hållit nollan i endast 11 procent av ligamatcherna på bortaplan.
Spelet går in i 5 av de 8 senaste hemmamatcherna för Port Vale i ligan. För Crawley Town går spelet in i 7 av de 8 senaste bortamatcherna i ligaspelet.

Vale Park bjuder in till en finfin nagelbitare mellan två lag som inte gett upp hoppet om att kunna nå League One. Port Vale (mål i åtta raka matcher) sitter naturligtvis i förarsätet och behöver kliva framåt för att spela till sig första segern i ligaspelet sedan mitten av februari (3-0 hemma mot Colchester United). Crawley Town har vunnit två av de tre senaste och vet att de kommer att utgöra ett hot om de fortsätter att plocka trepoängare. Gästerna håller oavsett sällan tätt på bortagräs (insläppta mål i 89 procent av bortamatcherna i ligan) och lämnar samtidigt sällan planen mållösa (nollade i endast 11 procent av matcherna på bortaplan). När det nu luktar make it or break it för Crawley Town kan vi räkna med en böljande tillställning där vinnaren tar ett bestämt kliv upp mot kvalplatserna. Offensivt spel där mål åt båda håll klickas.


Publicerad: 11 mars 2020 klockan 08:49

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
14 mar 16.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!