Portsmouth vs Gillingham • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Portsmouth vs Gillingham

Portsmouth går fram som en maskin i League One och leder tabellen. Ett formsvagt Gillingham har förlorat fyra av de fem senaste i ligan.

Avspark: 6 okt 00.00
Annons

Portsmouth var nära att ta sig till slutspel under fjolårets upplaga av engelska League One och missade till slut en möjlighet till avancemang med ynka fyra poäng. Den här säsongen har börjat bättre för klubben som har kopplat ett grepp om förstaplatsen i tabellen. Gillingham klarade kontraktet med snäv marginal i fjol och ser ut att gå mot ännu en tung säsong i den engelska tredjedivisionen. Efter en tung period ligger laget under nedflyttningsstrecket och behöver höja sig flera nivåer för att påbörja en klättring.

Hemmalag

Portsmouth är i kalasform och har kört över de flesta av sina motståndare så här långt in på säsongen. Med två raka segrar i ryggen har The Pompeys tagit kommando i serien och ligger på förstaplats i tabellen med imponerande 27 poäng på 11 matcher. Redan nu har klubben en liten lucka ner till överpresterande serietvåan Peterborough. En seger hemma mot ett uddlöst Gillingham skulle dels öppna upp för ett ryck i tabelltoppen. Dels ge hemmafansen första trepoängaren på Fratton Park efter två oavgjorda hemmamatcher mot Shrewsbury Town och Wycombe Wanderers. Självförtroendet är på topp hos tränare Kenny Jacketts mannar. Inför mötet med Gillingham saknas skadade anfallstalangen Andre Green och mittfältaren Dion Donohue.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Gillingham har underpresterat hittills och inte vunnit någon av sina åtta senaste matcher i ligaspelet. För tillfället ligger bottenlaget under nedflyttningsstrecket på en kärv tjugoandraplats med endast 8 inspelade poäng på 10 matcher. Ett rejält trendbrott behövs om Gillingham ska kunna ta sig uppåt i tabellen och landa på säker mark. Men gästerna tycks inte nöja sig med oavgjort mot serieledarna. Inför matchen har tränaren Steve Lovell tydligt proklamerat att laget inte kommer att falla tillbaka i banan för att stå emot hemmalagets press. I stället kommer Gillingham att satsa framåt (!) och sätta hårt mot hårt. Möjligtvis ett dumdristigt schackdrag som definitivt kan slå tillbaka. I mötet med Portsmouth får Lovell klara sig utan skadade duon Regan Charles-Cook och Billy Bingham. Dessutom är unge försvararen Connor Ogilvie ett osäkert kort.

Fem senaste matcherna

Statistik

Portsmouth har vunnit tre av de fyra senaste hemmamatcherna mot Gillingham. Senaste mötet lagen emellan i cupspelet för några veckor sedan slutade hela 4-0 till ett även då hemmaspelande (och vid tillfället reservbetonat) Portsmouth.

Portsmouth snittar 2.20 mål framåt per ligamatch på hemmagräs.

Gillingham har bara tagit 2 poäng på de 8 senaste matcherna i ligan.

Portsmouth är obesegrade i de 11 senaste matcherna i ligaspelet.

Gillingham har släppt in minst 2 mål i de 4 senaste bortamatcherna i ligan.

Speltips

Allting talar för en komfortabel hemmavinst för Portsmouth. Klubben är formstarkast av alla lag, är näst bästa hemmalag och har dessutom en kurant trupp med endast två vakanser. Det är att ställa mot ett Gillingham utan självförtroende som gått på pumpen flera gånger om så här långt in i ligaspelet. Fyra raka förluster har verkligen satt sina spår och laget har sämst form av alla lag i serien. Gillingham är dessutom ett av de sämre bortalagen och tvingas leva med en ihålig försvarslinje som läcker betänkligt. Portsmouth ställer in siktet på att rycka i tabellen och kommer att kliva framåt för att pulvrisera ett virrigt bortalag som har en tendens att agera övermodigt i matcher mot tufft motstånd. Därför spelas att Portsmouth vinner med minst två måls marginal mot Gillingham. Om Portsmouth bara vinner med uddamålet får vi hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Portsmouth har sannerligen medvind i League One och bör utan problem avfärda ett stukat Gillingham utan självförtroende. Men gästerna har haft hela tre dagars längre vila än hemmalaget och kommer stärkta från ett oavgjort resultat (2-2) i ett tufft bortamöte med Shrewsbury Town i senaste omgången. Därmed lyckades laget bryta en fyra matcher lång förlustsvit. Samtidigt har Portsmouth inte vunnit sina två senaste hemmamatcher i ligaspelet. Ett (i alla fall på papperet) piggare Gillingham har därmed möjlighet att skaka om serieledarna och få med sig åtminstone ett oavgjort resultat hem till östra England.


Publicerad: 6 oktober 2018 klockan 09:25

Speltipset
Tips
1 (AH -1.0)
Avspark
6 okt 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.90

Odds

Plusmeny
Dover vs Salford City
2 (DNB)1 000 kr1.44
Leicester vs Everton
Ö 2.51 500 kr1.95

Dela vidare!

Kommentera nedan!