Portugal vs Algeriet • Rekraketer
Annons
Speltips
Vänskapsmatch

Portugal vs Algeriet

Portugal söker efter en formtopp inför avresan till Ryssland. Algeriet missade fotbolls-VM och har problem med att hitta segrarna.

Avspark: 7 jun 00.00
Annons

Portugal är regerande EM-mästare och hade hoppats på att gå in i ett nytt mästerskap med tro på ett nytt guld. Men formkurvan har pekat nedåt för landslaget som skruvat hela våren för att få med sig resultat utan riktig lycka. Algeriet missar fotbolls-VM efter ett katastrofalt kvalspel och kan även blicka bakåt på en dyster svit i närtid. Kvällens uppgörelse ställer två sökande lag mot varandra.

Hemmalag

Portugal dominerade kvalspelet och förlorade endast en match (0-2 i första matchen mot Schweiz) på totalt tio försök. Landslaget vann sin grupp komfortabel med hela 27 poäng på 10 matcher och kunde stoltsera med totalt tretttiotvå (!) mål framåt. Men efter att nationens medverkan i fotbolls-VM säkrats har det gått betydligt tyngre för förhandsfavoriterna i vårens vänskapsmatcher. Portugiserna har bara tagit en enda seger (2-1 mot Egypten i slutet av mars). Inför genrepet mot Algeriet får hemmalaget tillbaka sin ovärderlige talisman Cristiano Ronaldo efter en period av vila.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Algeriet stod för ett rejält misslyckande i det afrikanska kvalspelet. Landslaget tog bara en enda seger (!) och slutade på jumboplats i sin grupp (som Nigeria vann) med bara 4 inspelade poäng på 6 matcher. Fiaskot har fått efterdyningar och även i närtid ser resultatraden besvärlig ut för Algeriet som kommer till matchen mot Portugal med tre raka förluster. Senast blev det en torsk mot pyttenationen Kap Verde (2-3).

Fem senaste matcherna

Statistik

Portugal var en målmaskin under VM-kvalet och totalt låg snittet (inklusive insläppta) på 3.60 mål per match. För Algeriet slutade bara en match i kvalet under två mål.

För Portugal har 10 av de 11 senaste hemmamatcherna slutat med över 2.5 mål.

Algeriet snittade totalt 3.25 mål per match under VM-kvalet.

Portugal snittade totalt 3.20 mål framåt per match under VM-kvalet.

För Algeriet har de 7 senaste matcherna slutat med minst 2 mål gjorda.

Speltips

Portugal ser det sista genrepet som en möjlighet att pricka in formen lagom till avresa. Laget är hemmastarkt och har inga problem med att hitta nätet när de kan föra spelet med publiken i ryggen. Algeriet har ingenting att spela för och har bjudit upp till riktigt böljande spel på sistone. Med Cristiano Ronaldo tillbaka i laget går Portugal för att komma till fotbolls-VM med en färsk vinst i bagaget. En fartfylld och offensiv duell väntas på Estádio da Luz. Därför spelas att det blir över 2.0 mål i matchen. I händelse av att det blir just exakt två mål får vi insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Portugal har inte rosat marknaden sedan de säkrade medverkan i sommarens fotbolls-VM. Landslaget har förtvivlat svårt att hitta segrarna och kommer senast från en mållös match mot Belgien. Får portugiserna in ett ledningsmål kan matchen eventuellt dö ut och stanna vid en snål uddamålsseger för hemmanationen.


Publicerad: 7 juni 2018 klockan 05:09

Speltipset
Tips
Ö 2.0
Avspark
7 jun 22.15
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.52

Odds

Plusmeny
Malta U21 vs Sverige U21
2 (HSH 2)1 000 kr2.00
Sverige (damer) vs Kroatien (damer)
U 5.01 000 kr1.83

Dela vidare!

Kommentera nedan!