Preston vs Luton Town • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Preston vs Luton Town

Preston tog en ruggigt efterlängtad seger på hemmaplan mot Fulham i den senaste ligaomgången. Luton Town plockades ner på jorden borta mot Stoke City tidigare i veckan.

Avspark: 14 dec 16.00
Annons

Preston hade fyra raka förluster i ryggen inför matchen mot toppkonkurrenten Fulham tidigare i veckan. Men med en uddamålsseger (2-1) såg The Lilywhites till att bryta trenden och skrapa ihop efterlängtade poäng i striden om en plats bland de sex främsta i tabellen. Därmed är klubben fortsatt med i tabelltoppen med just en sjätteplats och 34 inspelade poäng på 21 matcher. En ny seger mot sargade nykomlingarna Luton Town skulle kunna ta Preston ända upp till en tredjeplatsen om övriga resultat i ligan faller deras väg. En morot om något för tränare Alex Neil och hans mannar.

För Luton Town fortsätter det att vara upp och ner. Segern mot Charlton (2-1) för några veckor sedan avlöstes av en brakförlust borta mot Pontus Jansson och hans Brentford (0-7) innan klubben ånyo studsade tillbaka och hemmaslog Wigan (2-1) efter en sen vändning. Men i den senaste omgången blev det ny förlust (0-3 mot Stoke City) för ett Luton Town som har förtvivlat svårt att bryta sig loss från bottenstriden och ta fart uppåt i tabellen. Just nu ligger laget på en tjugoförstaplats med 20 poäng på 21 matcher. Med endast tre pinnar ner till just Stoke City under strecket behöver gästerna nu slå tillbaka ännu en gång för att skapa marginal i tabellen.

För Luton Town har de 10 senaste matcherna i ligaspelet passerat spelad mållina. För Preston har det blivit minst tre mål gjorda totalt i 5 av de 7 senaste ligamatcherna på hemmaplan.
Preston snittar totalt 3.55 mål per hemmamatch i ligan så här långt in på säsongen. Även för Luton Town ligger motsvarande snitt på bortaplan i ligaspelet på 3.55 mål per match.
Preston har gjort mål i 91 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan. Samtidigt har laget släppt in mål i 82 procent av hemmamatcherna.
Luton Town har hållit nollan i endast 5 procent av höstens matcher i Championship. Laget har släppt in minst 2 mål i de 6 senaste bortamatcherna i ligan.

Luton Town har sannerligen inte knipit igen under hösten. Nykomlingarna fullkomligen läcker mål bakåt och har släppt in flest bollar i nät (totalt fyrtiofyra stycken) av alla lag i serien. Efter stortorsken borta mot bottenrivalen Stoke City tidigare i veckan behöver nu gästerna studsa tillbaka för att hitta tillbaka till segerformen som givit tre poäng både mot Wigan och Charlton under de senaste veckorna i ligaspelet. Samtidigt har Preston (bästa hemmalaget i hela Championship sett till poängskörden) plötsligt fått vind i seglen efter viktiga segern hemma mot Fulham i den senaste omgången. Räkna med ett hemmalag som fått ny energi och ett gästande Luton Town som brinner av revanschlusta efter plumpen i protokollet mot Stoke City. Här luktar det målkalas lång väg.


Publicerad: 12 december 2019 klockan 14:12

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
14 dec 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!