Qarabag vs Olimpija Ljubljana • Rekraketer
Annons
Speltips
Champions League

Qarabag vs Olimpija Ljubljana

Qarabag har överhanden efter en fin skalp på bortaplan senast. Olimpija Ljubljana behöver kliva fram för att avancera i kvalspelet.

Avspark: 18 jul 00.00
Annons

Qarabag vill upprepa fjolårets kvalsuccé och ta sig till det eftertraktade gruppspelet i Champions League. Efter en knapp vinst på bortaplan förra veckan har klubben nu ett järngrepp om att gå vidare till nästa runda. Olimpija Ljubljana behöver (trots ett minimalt underläge) bestiga ett berg för att äntligen gå vidare i ett europeiskt kvalspel och hålla drömmen om att få vara med på de stora scenerna vid liv.

Hemmalag

Qarabag tog sig ända till gruppspelet i fjolårsupplagan av Champions League och har siktet inställt på att återigen kriga till sig en plats i den europeiska fotbollens absoluta finrum. Klubben är regerande mästare i den nyligen avslutade azerbajdzjanska högstadivisionen och visade framför allt prov på felfri defensiv (bara tretton insläppta mål totalt) under den gångna säsongen. Så även ute i Europa där bland annat storlaget Atlético Madrid nollades (0-0) på hemmaplan i gruppspelet. Inför mötet med Olimpija Ljubljana förfogar tränaren Gurban Gurbanov över en trupp fri från skador och avstängningar och kan därmed mönstra starkast möjliga elva.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Olimpija Ljubljana har aldrig tagit sig till ett gruppspel i Champions League eller Europa League. Men efter att ha vunnit ligan (på målskillnad) förra säsongen har laget nu en möjlighet att skriva ny historia. Efter den svidande förlusten mot Qarabag (0-1) på hemmaplan i förra veckan behöver slovakerna med tränaren Luka Elsner i spetsen verkligen en topprestation för att rubba azerbaijanierna och vända underläget till ett avancemang. Men utgångsläget är tufft för ett Olimpija Ljubljana som kämpar med formen och dessutom inte alls hittat rätt i offensiven under försäsongen med endast ett mål framåt på de tre senaste matcherna. Till matchen mot Qarabag kommer bortalaget med fullt manskap utan skador eller avstängningar.

Fem senaste matcherna

Statistik

Qarabag har sannerligen inte varit med om några målfester i närtid. Hela tio av lagets senaste tävlingsmatcher på hemmaplan har slutat med under tre mål gjorda.

Qarabag släppte bara in mål i 4 matcher på hemmaplan förra säsongen.

Olimpija Ljubljana har endast vunnit 2 av de 6 senaste bortamatcherna.

Qarabag snittade totalt 1.78 mål per match på hemmagräs förra säsongen.

För Olimpija Ljubljana passerar 11 av de 12 senaste ligamatcherna spelad mållina.

Speltips

Qarabag är monstruösa på hemmagräs och släpper sällan till bakåt. Under fjolårssäsongen vann laget hela 71 procent av hemmamatcherna och snittade samtidigt bara 1.29 mål framåt. Efter vinsten i det första mötet talar allting för att hemmalaget kommer att knipa igen och fokusera på att säkra upp defensiven. Olimpija Ljubljana är visserligen en av dominanterna i den inhemska ligan. Men klubben är sällan med i några målkalas och besitter inte offensiven för att bryta ner ett synnerligen svårpenetrerat Qarabag. En målsnål tillställning väntas där hemmalaget antingen spelar av ett oavgjort resultat eller vinner knappt med uddamålet. Därför spelas att det blir under 2.5 mål gjorda i matchen på Tofiq Bähramov-stadion.

Djävulens advokat

Olimpija Ljubljana måste göra mål för att gå vidare i kvalspelet till Champions League efter den snöpliga förlusten på hemmaplan senast. Qarabag har förvisso en välrenommerad defensiv och bjuder sällan in motståndarna till några rejäla målfester. Men om gästerna får in ett ledningsmål behöver hemmalaget vända upp och ned på matchplanen och kliva fram i stället för att hålla nollan. Någonting som kan sänka underspelet. Nyckeln är att Qarabag antingen ser till att mötet blir till en mållös historia. Eller att de tar ledningen och drar under mattan på Olimpija Ljubljana.


Publicerad: 18 juli 2018 klockan 06:10

Speltipset
Tips
U 2.5
Avspark
18 jul 19.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.87

Odds

Plusmeny
Suwon Bluewings vs Incheon United
Ö 2.5500 kr1.72
Vikingur Reykjavik vs Vikingur Olafsvik
1 + U 2.5500 kr4.33

Dela vidare!

Kommentera nedan!